ΕΘΝΙΚΑ

ΥΠΕΞ: Μονόδρομος η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

ΥΠΕΞ: Μονόδρομος η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

Το θέμα της προώθησης της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων βρέθηκε στο επίκεντρο της πρόσφατης επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Βόρεια Μακεδονία

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, η οποία αποτελεί μονόδρομο για την σταθερότητα και την ανάπτυξη της περιοχής», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών.

Όπως επισήμανε, το θέμα της προώθησης της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων βρέθηκε στο επίκεντρο της πρόσφατης επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Βόρεια Μακεδονία.

«Η Ελλάδα υποστηρίζει την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, με τη γνωστή αιρεσιμότητα, και ευελπιστούμε ότι θα συγκληθεί το συντομότερο η πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη», υπογράμμισε.

Προσέθεσε πως η Ελλάδα εργάζεται συνεχώς και πυρετωδώς, από κοινού με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως η Ρουμανία, η προηγούμενη Προεδρία Πορτογαλία και η νυν Προεδρία Σλοβενία για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

Στα Σκόπια, επίσης, εξετάσθηκαν σε βάθος το σύνολο των διμερών σχέσεων, καθώς και οι προοπτικές ενίσχυσης τους, σημείωσε και ανέφερε πως τονίστηκε από ελληνικής πλευράς, ότι η πλήρης, συνεπής και καλή τη πίστει εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων, όσο και της ευρωπαϊκής προοπτικής.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου, κατά την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Μολδαβία από το 2014, τονίστηκε τόσο η ανάγκη ενίσχυσης των διμερών δεσμών, αλλά παράλληλα υπογραμμίστηκε η ενεργός στήριξη της Ελλάδας στην ενίσχυση των δεσμών της χώρας με την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φορολογικές δηλώσεις: Τέλος χρόνου για την υποβολή τους

GNTM 4: Η 19χρονη που «τρέλανε» τους κριτές (video)

Ελένη Μενεγάκη: Αιφνιδίασε τους πάντες-«Μην τρομοκρατείστε! Έχω ψυχολογικά, αν δεν είμαι ελεύθερη»