ΕΘΝΙΚΑ

Εκτός ελέγχου η Άγκυρα: Ανακάλυψε εγκλήματα Ελλήνων στην Ανατολία - Στο στόχαστρο η Σακελλαροπούλου

Εκτός ελέγχου η Άγκυρα: Ανακάλυψε εγκλήματα Ελλήνων στην Ανατολία - Στο στόχαστρο η Σακελλαροπούλου
Επίθεση στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξαπολύει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Έχασε την ψυχραιμία του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με την ομιλία Σακελλαροπούλου για τα δεινά που υπέστη ο Ποντιακός Ελληνισμός και εξαπέλυσε επίθεση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Επίθεση στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξαπολύει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με αφορμή τα όσα είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εκδήλωση για την παρουσίαση του σχεδίου ανέγερσης του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων.

Η Άγκυρα ασκεί κριτική στην ομιλία της κ. Σακελλαροπούλου κάνοντας λόγο για αβάσιμους ισχυρισμούς και αναφέρει ότι «η Ελλάδα επιχείρησε να εισβάλει στην Ανατολία, και ότι ο ελληνικός στρατός διέπραξε βάρβαρα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ειδικά εναντίον αθώων πολιτών στην περιοχή της Δυτικής Ανατολίας».

Η Τουρκία με αφορμή την ομιλία Σακελλαροπούλου αναφέρεται σε ψευδείς κατηγορίες που τορπιλίζουν τα βήματα για τη δημιουργία ενός ειλικρινούς και έντιμου περιβάλλοντος διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών.

«Τέτοιες δηλώσεις και συμπεριφορές είναι ασυμβίβαστες με την ευθύνη που οφείλουν να επιδεικνύουν κρατικοί λειτουργοί. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε τη γείτονά μας Ελλάδα, για άλλη μια φορά, σε κοινή λογική και εποικοδομητική προσέγγιση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στην ομιλία της η κuρία Σακελλαροπούλου είχε χαρακτηρίσει την ιστορία του Ποντιακού ελληνισμού μακρά, λαμπρή και οδυνηρή.

«Η τραγική κατάληξή της, με την μεθοδευμένη και συστηματική γενοκτονία που με διωγμούς, σφαγές, προσπάθειες βίαιου εξισλαμισμού και ανείπωτη βαρβαρότητα, τους ξερίζωσε από τις πατρογονικές εστίες τους και τους έφερε στον δρόμο της προσφυγιάς, είναι ανεπούλωτο τραύμα» είχε καταλήξει η Πρόεδρος της; Δημοκρατίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Στην «κατάψυξη» η χώρα με πολικές θερμοκρασίες και ισχυρό παγετό - Πού θα χιονίσει

Australian Open: Έγινε η κλήρωση – Συμμετέχει κανονικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Αντώνης Κανάκης: Άγριος καυγάς με τον παρουσιαστή σε μπαρ της Θεσσαλονίκης

Survivor: Το σέξι ατύχημα της Ευρυδίκης – Φόρεσε δανεικό μαγιό στο αγώνισμα (vid)