ΕΘΝΙΚΑ

Φωτιά Παπανικολάου: Με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε πλήρη ετοιμότητα το 424 στη Θεσσαλονίκη

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.
INTIME / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έδωσε εντολή να τεθεί σε επιφυλακή το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, μετά τη φωτιά στο «Παπανικολάου».

Ένας νεκρός ήταν ο θλιβερός απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης (6/4) στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για την ύπαρξη και εγκαυματιών, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να στέκονται για ακόμα μια φορά στο πλευρό της κοινωνίας και της πολιτείας. Συγκεκριμένα, με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, και έγκριση της πολιτικής ηγεσίας, το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έχει τεθεί σε επιφυλακή.

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι σε κατάσταση συναγερμού προκειμένου αν κριθεί απαραίτητο να συνδράμουν στους τραυματίες και εγκαυματίες που τυχόν θα υπάρχουν από τη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Στη Θεσσαλονίκη Πλεύρης και Γκάγκα

Τα αίτια της τραγωδίας αναζητούνται, αν και μια πρώτη εικόνα κάνει λόγο για πυρκαγιά που ξέσπασε από τσιγάρο που άναψε ασθενής μέσα σε θάλαμο, ενώ το υπουργείο Υγείας είναι σε εγρήγορση για να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης.

Για αυτό τον λόγο, άλλωστε, στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει εκτάκτως η ηγεσία του υπουργείου. Συγκεκριμένα, στη συμπρωτεύουσα θα βρεθεί τόσο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, όσο και η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα.