ΕΘΝΙΚΑ

Νέες τουρκικές παραβιάσεις: Στο στόχαστρο της ελληνικής αεράμυνας UAV, μαχητικά, ελικόπτερο

Νέες τουρκικές παραβιάσεις: Στο στόχαστρο της ελληνικής αεράμυνας UAV, μαχητικά, ελικόπτερο

Με το που μπήκαν στο FIR Αθηνών «κλειδώθηκαν» στα όπλα.

Σε νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου προχώρησαν για μια ακόμα μέρα οι Τούρκοι, επιμένοντας στην τακτική των προκλήσεων στο Αιγαίο.

Παρά το γεγονός ότι η ελληνική αεράμυνα βρίσκεται από τις 27 Απριλίου σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, έχοντας ενεργοποιήσει το σύνολο σχεδόν των πανίσχυρων οπλικών της συστημάτων, οι γείτονες συνεχίζουν να στέλνουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Αρχιπέλαγος, αλλά και τρομαγμένους πιλότους.

Προφανώς οι Τούρκοι χειριστές γνωρίζουν από την πρώτη στιγμή πως είναι «κλειδωμένοι» και πως η ζωή τους εξαρτάται από το πάτημα ενός κουμπιού, όμως καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στην πιστή τήρηση των εντολών του καθεστώτος Ερντογάν ή στη φυλάκιση, όπως και άλλοι συνάδελφοί τους.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη (12/05), οι Τούρκοι παραβίασαν 47 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο, με 37 να γίνονται από UAV, 3 από αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235, 2 από τα μαχητικά, 5 από τα ελικόπτερα.

Κάθε πρόκληση απαντήθηκε με αποφασιστικότητα τόσο από τα ελληνικά μαχητικά όσο και από την αεράμυνα που έβαλε στο στόχαστρο τους Τούρκους από την πρώτη στιγμή.