ΕΘΝΙΚΑ

Νέα τουρκικές προκλήσεις: Στις 15 Ιουλίου βγάζουμε γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο

Νέα τουρκικές προκλήσεις: Στις 15 Ιουλίου βγάζουμε γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο

Κανέναν δεν φοβίζουν οι απειλές των Τούρκων – Σε απόλυτη ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Ποια αποκλιμάκωση και ποιο ήρεμο καλοκαίρι; Οι Τούρκοι έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις προκλήσεις εναντίον του Ελληνισμού, με στόχο τη δημιουργία «θερμού» επεισοδίου που θα μας οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις με το όπλο στο τραπέζι.

Παρά τις δυναμικές απαντήσεις που λαμβάνουν τόσο από την ελληνική διπλωματία όσο και επι του πεδίου από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι Τούρκοι απειλούν με νέο «καλοκαίρι του 2020», όταν έβγαλαν το ερευνητικό ORUC REIS στην ανατολική Μεσόγειο.

Πιο συγκεκριμένα, τα τουρκικά ΜΜΕ τα τελευταία 24ωρα προαναγγέλλουν την έξοδο στην Ανατολική Μεσόγειο του νέου τουρκικού γεωτρύπανου στα μέσα Ιουλίου. Όπως σημειώνουν το νέο γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν θα ξεκινήσει το ταξίδι του στις 15 Ιουλίου στην περιοχή της… Γαλάζιας Πατρίδας.

«Η Τουρκία ενίσχυσε τον στόλο με τα γεωτρύπανα της με το πλοίο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν. Είναι έβδομης γενιάς και έχει δυνατότητα να κάνει γεωτρήσεις μέχρι και τα 12.200 μέτρα. Το πλοίο στις 15 Ιουλίου αναμένεται να αγκυροβολήσει στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε σε ρεπορτάζ του το A Haber.

«Το τεράστιο πλοίο μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42 μέτρων θα προχωρήσει τις εργασίες του στην “Γαλάζια Πατρίδα” και ήδη προκαλεί το ενδιαφέρον των πολιτών», επισήμανε και κατέληξε ότι η πρώτη περιοχή γεωτρήσεων του γεωτρύπανου αναμένεται να είναι η Ανατολική Μεσόγειος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Hurriyet «το νέο γεωτρύπανο προκαλεί φόβο στους Ελληνοκυπρίους» για την πιθανότητα να κάνει έρευνες.

Φυσικά, η Ελλάδα δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια και είναι έτοιμη να απαντήσει ξανά επί του πεδίου, με το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία και τον Στρατό Ξηράς να είναι σε μόνιμη επαγρύπνηση.

Οι Τούρκοι το γνωρίζουν καλά και είναι σίγουρο πως θα σκεφτούν δύο φορές την οποιαδήποτε έξοδο στην Ανατολική Μεσόγειο, φοβούμενοι πως πιθανότατα θα βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο των «αόρατων κυνηγών» της Ελλάδας, των πανίσχυρων ελληνικών υποβρυχίων.