ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκική προπαγάνδα και κατασκοπεία: «Οι Έλληνες έχουν βαρύ οπλισμό και στρατιώτες στην Ψέριμο»

Τουρκική προπαγάνδα και κατασκοπεία: «Οι Έλληνες έχουν βαρύ οπλισμό και στρατιώτες στην Ψέριμο»

Με όπλο την τουρκική μονταζιέρα η προπαγάνδα των γειτόνων βρίσκεται σε ακραία έξαρση, δυναμιτίζοντας ακόμα περισσότερο το κλίμα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Τα πλήρως κατευθυνόμενα από το τουρκικό καθεστώς ΜΜΕ της γείτονος, επιδίδονται καθημερινά σε χυδαία ψεύδη εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, δημιουργώντας κλίμα και φανατίζοντας τους πολίτες.

Ανιστόρητα κείμενα, εμπρηστική ρητορική, χάρτες με τα νησιά του Αιγαίου τουρκικά, επιχειρήματα χωρίς καμία νομική βάση, ακόμα και κατασκευασμένες εικόνες που δείχνουν την Ελλάδα δήθεν να προκαλεί, συνθέτουν το σκηνικό της τουρκικής προπαγάνδας που επιχειρεί να βγάλει την Ελλάδα παραβάτη του διεθνούς δικαίου.

Μάλιστα, σε ρεπορτάζ του πρακτορείου Αναντολού δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες της Ψερίμου, προκειμένου να καταγγελθεί η παρουσία Ελλήνων στρατιωτών και - όπως ισχυρίζονται - βαρέων όπλων στο νησί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Το κρατικό κανάλι TRT αναφέρει: «Άλλη μια πρόκληση από την Ελλάδα: «Παρατηρήθηκαν στρατιώτες και βαρύς οπλισμός στην Ψέριμο. Το πρακτορείο Αναντολού συνέλαβε στο φακό του οπλισμό και στρατιωτική παρουσία της Ελλάδας στο νησί Keci (Ψέριμος), 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της χερσονήσου της Αλικαρνασσού, που έχει εξοπλιστεί κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου».

Αλήθεια, στην πλευρά της Τουρκίας, τι οπλισμό έχει η Στρατιά του Αιγαίου των Τούρκων;

Σίγουρα οι Τούρκοι «ζορίζονται« βλέποντας τον οπλισμό που είναι πάνω στα ακριτικά νησιά μας. Πού να δουν βέβαια και τι τους περιμένει και πιο μέσα στα νησιά ή στον βυθό του Αιγαίου... Η Ελλάδα άλλωστε δεν έχει κρύψει ότι έχει Στρατό στα ακριτικά νησιά. Αφού απειλείται καθημερινά από τους Τούρκους προφανώς και θα αμυνθεί λαμβάνοντας τα μέτρα που κρίνει ότι πρέπει να ληφθούν σε κάθε περιοχή που συνορεύει με την Τουρκία.

Η αλήθεια είναι ότι πολύ θα θέλαμε και εμείς - όπως και οι Τούρκοι - να μην υπάρχει Στρατός πάνω στα ακριτικά νησιά, αλλά με μια χώρα που απειλεί ότι ο στρατός της «θα έρθει νύχτα στην Ελλάδα», λογικό είναι να υπάρχει στρατιωτική παρουσία. Και αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από όλους οι ίδιοι οι Τούρκοι.

Βέμπερ: Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Αφού για χρόνια ανέχτηκαν τις προκλήσεις, τις απειλές, τις ύβρεις και τους εκβιασμούς του Ταγίπ Ερντογάν, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αντιλαμβάνονται πλέον πόσο αφερέγγυος και επικίνδυνος είναι για την ειρήνη και στην ασφάλεια.

Ο ένας μετά τον άλλον Ευρωπαίοι αξιωματούχοι καταγγέλλουν τις πρακτικές του τουρκικού καθεστώτος, με ορισμένους μάλιστα να υιοθετούν πιο ενεργή στάση και να ζητούν άμεσα μέτρα εναντίον του, πριν γίνει ακόμα πιο επιθετικό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, σε ενημέρωση των Ευρωπαίων ανταποκριτών, ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο και προκλητικό η Άγκυρα να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο και να θέτει ζήτημα της κυριαρχίας της επί των νησιών της. Η στάση αυτή, είπε, θα έπρεπε να οδηγήσει τα κράτη-μέλη να συζητήσουν την επιλογή του εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Σχετικές ειδήσεις