ΕΘΝΙΚΑ

Ο Τσαβούσογλου απειλεί ξανά: Δεν μπορούμε να περιοριστούμε στα σύνορά μας

Ο Τσαβούσογλου απειλεί ξανά: Δεν μπορούμε να περιοριστούμε στα σύνορά μας
O Μεβλούτ Τσαβούσογλου επαναφέρει τον μεγαλοϊδεατισμό της Τουρκίας στην προκλητική ρητορική της Άγκυρας
AP PHOTO

O Μεβλούτ Τσαβούσογλου επαναφέρει τον μεγαλοϊδεατισμό της Τουρκίας στην προκλητική ρητορική της Άγκυρας

Την Ελλάδα επανέφερε στο «μενού» της ρητορικής του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιχειρώντας να δικαιολογήσει την άρνηση της Άγκυρας για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, μάλιστα, μιλώντας σε συνεδρίαση στελεχών του κυβερνώντος κόμματος Ερντογάν, φρόντισε να επαναφέρει στην ατζέντα τον μεγαλοϊδεατισμό της Άγκυρας χρησιμοποιώντας τη φράση «η χώρα μας δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στα σύνορά της» γιατί «υπάρχει μεγαλύτερη Τουρκία από τη χώρα μας».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε ονομαστικά στην Ελλάδα και για να δικαιολογήσει το «μπλόκο» σε Φινλανδία και Σουηδία με αφορμή τη στάση που κράτησε η χώρας στο θέμα της ένταξης των Σκοπίων στη βορειοατλαντική συμμαχία.

«Εμείς δεν λέμε σε κάποιες χώρες να αλλάξουν το όνομα τους όπως έκανε η Ελλάδα. Ξέρετε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι μια χώρα να αλλάζει το όνομα της, για έναν λαό πόσο δύσκολο είναι. Πού ήσασταν όταν η Ελλάδα ήταν τόσο κακομαθημένη και για 12 χρόνια εμπόδιζε την ένταξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία Τσαβούσογλου εάν μια χώρα εφαρμόζει εμπάργκο σε βάρος της Τουρκίας τότε η Άγκυρα δεν μπορεί να επιτρέψει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. «Είναι τόσο απλό» τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας

«Αν θέλεις να γίνεις σύμμαχος μας την Τουρκία δεν μπορείς να την βλέπεις ως εχθρική χώρα, δεν μπορείς να εφαρμόζεις εμπάργκο σε βάρος της λόγω του αγώνα της εναντίον της τρομοκρατίας. Αν πεις πως θα εφαρμόζω αυτά τότε δεν μπορείς να ενταχθείς στο ΝΑΤΟ είναι τόσο απλό» κατέληξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σχετικές ειδήσεις