ΕΘΝΙΚΑ

Ο γιος του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα καταρρίπτει την προπαγάνδα της Τουρκίας: «Ήταν απαγωγή»

Ο γιος του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα καταρρίπτει την προπαγάνδα της Τουρκίας: «Ήταν απαγωγή»
Σε πλήρη αποδόμηση των ισχυρισμών της προπαγάνδας της Τουρκίας προχωρά ο γιος του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα

Σε πλήρη αποδόμηση των ισχυρισμών της προπαγάνδας της Τουρκίας προχωρά ο γιος του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα

«Απαγωγή» και όχι σύλληψη καταγγέλλει ο γιος του, Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, του Έλληνα πολίτη στον οποίο οι αρχές της Τουρκίας πέρασαν χειροπέδες υποστηρίζοντας ότι είναι κατάσκοπος.

Ξετυλίγοντας το «εξπρές του μεσονυκτίου» του 67χρονου είπε ότι «την Τετάρτη 18 Μαΐου στις εννέα και κάτι τον απήγαγαν. Αστυνομία, ήταν μαζί με το συνέταιρό του. Τους πήραν και τους δύο. Είπαν πως ήταν αστυνομία αλλά ήταν με πολιτικά ρούχα. Τους πήραν από τον δρόμο, περπατούσαν έξω από το ξενοδοχείο και τους πήραν από εκεί».

«Μιλήσαμε με την αστυνομία εκείνο το βράδυ και την επόμενη μέρα μιλήσαμε και με την πρεσβεία. Στην αρχή μας είπαν ότι δεν ήταν αστυνομία αυτοί που τον πήραν, ήταν απαγωγή και ότι θα μας ζητήσουν λύτρα. Λύτρα δεν μας ζήτησε κανένας» πρόσθεσε ο γιος του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα.

«Κρατείται για κατασκοπία και εμείς δεν ξέρουμε καν αυτό το πράγμα, δηλαδή ο πατέρας μου δεν έχει καθόλου καμία σχέση με τέτοια» πρόσθεσε ο γιος του 67χρονου.

Ο ίδιος, μάλιστα, απηύθυνε ένα δριμύ «κατηγορώ» σε βάρος της Τουρκίας λέγοντας ότι «προσπαθούν οι τουρκικές αρχές για να κάνουν κάποιο πρόβλημα εδώ με την Ελλάδα και δεν είναι καθόλου σωστό να το κάνουν με έναν αθώο άνθρωπο, που αυτό έχει γίνει είναι αθώος ο άνθρωπος. Τον ενδιαφέρει η δουλειά του».

Η υπόθεση του Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα αποκαλύφθηκε το Σάββατο με διπλωματικές πηγές να ξεκαθαρίζουν πως «Αναφορικά με τον Έλληνα πολίτη Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, επισημαίνεται ότι η εξαφάνιση του είχε δηλωθεί στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες. Έκτοτε, η Ελληνική Πρεσβεία είχε επανειλημμένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση».

Σχετικές ειδήσεις