ΕΘΝΙΚΑ

Ο Ερντογάν επιστρέφει στον δρόμο των προκλήσεων: Για εμένα δεν υπάρχει πια κανείς Μητσοτάκης

Ο Ερντογάν επιστρέφει στον δρόμο των προκλήσεων: Για εμένα δεν υπάρχει πια κανείς Μητσοτάκης
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται ότι άφησε πίσω του τη σιωπή των λίγων ωρών στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ
AP PHOTO

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται ότι άφησε πίσω του τη σιωπή των λίγων ωρών στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Σε νέα προσβλητική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ όπου είχε δείξει μια εικόνα «καλού παιδιού» αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στα ελληνοτουρκικά.

Αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπό του και επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι όταν ανοίγει το στόμα του απευθύνεται στο εσωτερικό κοινό της Τουρκίας, ο Ερντογάν είπε στους τούρκους δημοσιογράφους «για εμένα δεν υπάρχει πια κανείς με το όνομα Μητσοτάκης».

«Δεν θα έχω ποτέ συνάντηση μαζί του» πρόσθεσε ο Ερντογάν σε μια προσπάθεια να απαντήσει στην κριτική της αντιπολίτευσης της Τουρκίας για τις κωλοτούμπες του. «Εμείς πάμε με τους πολιτικούς που έχουν τιμή, που κρατάνε τον λόγο τους» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Όπως μεταφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Ερντογάν αναφέρθηκε και σε παράπονα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συμφωνία της Τουρκίας όσον αφορά τα F16 από τις ΗΠΑ λέργοντας «δεν υπάρχει πια τέτοιο άτομο για μένα, με όποιον και αν συνομιλεί».

O Ερντογάν υποστήριξε ότι στις συναντήσεις που είχε στο ΝΑΤΟ όλοι του ζήτησαν να υπάρξει διαμεσολάβηση για να υπάρξει συνάντηση μέχρι τέλους του χρόνου με τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Και εμείς τους είπαμε ότι συγγνώμη, δεν έχουμε χρόνο για μια τέτοια συνάντηση τώρα. Γιατί είναι τώρα ξεκάθαρο ότι εξοπλίζουν τα νησιά τους» είπε ο Ερντογάν και συμπλήρωσε στην τακτική της διαστρέβλωσης της αλήθειας ότι «συνεχώς παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε, μάλιστα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «δεν έχει καλές προθέσεις» με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ψέριμο επαναλαμβάνοντας ότι «δεν θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις τη Συνόδους του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου φέτος. Και θα πρέπει τώρα να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Αφήστε τον να συμμαζευτεί. Αν δεν συμμαζευτεί, δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε».

Σχετικές ειδήσεις