ΕΘΝΙΚΑ

Σοϊλού: «Η Ελλάδα σκοτώνει και βασανίζει» – Η απάντηση Θεοδωρικάκου

Σοϊλού: Η Ελλάδα σκοτώνει και βασανίζει – Η απάντηση Θεοδωρικάκου
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Intime news / Φωτογραφία αρχείου

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού για το μεταναστευτικό, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις για το μεταναστευτικό, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

«Πρόκειται για μια πολιτική που στόχο έχει να μας αποσταθεροποιήσουν, να μας κάνουν ξενοφοβικούς σαν αυτούς, να διασφαλίσουν ότι θα αποτρέψουμε τυχόν μετανάστες που θα φτάσουν σε αυτούς σκοτώνοντας, βασανίζοντας και εκφοβίζοντάς τους με τον ίδιο τρόπο που κάνει η Ελλάδα, και για να δημιουργήσουμε ένα ατσάλινο τείχος για αυτούς. Για να μην πάνε στην Ευρώπη», ανέφερε και συνέχισε:

«Ο στόχος είναι ένας: όλοι να πεθάνουν, όλοι να φοβούνται, να μην έρχονται μετανάστες σε εμάς. Γνωρίζουμε αυτή την απάνθρωπη, κακόβουλη προσέγγιση, αυτή την προσέγγιση που φέρνει προβλήματα στον τομέα μας. Και δεν είμαστε και δεν θα είμαστε πιόνι κανενός, αποθήκη λαθρομεταναστών».

Απάντηση Θεοδωρικάκου στις δηλώσεις Σοϊλού

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας, σημείωσε: «Όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες, όλος ο κόσμος είδαν την τουρκική στάση στην περίπτωση των 92 παράτυπων μεταναστών στον Έβρο: Εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου, παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ψέματα, συκοφαντίες και μεσαιωνικές συμπεριφορές από την τουρκική πλευρά που δεν θα αποδεχθούμε!».

Σχετικές ειδήσεις

Θεοδωρικάκος: Εφαρμόζουμε το νόμο για τις πορείες

Θεοδωρικάκος: Βάρβαρη εργαλειοποίηση μεταναστών από την Τουρκία

Σεπόλια: Αίτημα της ΕΛ.ΑΣ. στην Ανακρίτρια για τον αστυνομικό