ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Τουρκία: Ξαναξεκίνησε για το Ιντσιρλίκ η δεύτερη ανθρωπιστική αποστολή της Ελλάδας 

Σεισμός στην Τουρκία: Ξαναξεκίνησε για το Ιντσιρλίκ η δεύτερη ανθρωπιστική αποστολή της Ελλάδας 

Το C-130 που είχε αντιμετωπίσει το πρωί βλάβη και αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Ελευσίνα, ξεκίνησε και πάλι για να μεταφέρει την 2η ΕΜΑΚ της Ελλάδας στην Τουρκία

Το περιπετειώδες - όπως αποδείχθηκε- ταξίδι της για την Τουρκία και το Ιντσιρλίκ ξεκίνησε και πάλι η δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας της Ελλάδας, την ώρα που το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που έχει ήδη φτάσει στη γείτονα δίνει σπουδαίες μάχες και σώζει ζωές.

Το προσωπικό του κλιμακίου της δεύτερης αποστολής, αναχώρησε με αεροσκάφος από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας στις 18:48. Νωρίτερα το πρωί, το C-130 που απογειώθηκε από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Άδανα, επέστρεψε στην Ελευσίνα για τεχνικό έλεγχο λόγω βλάβης.

Θυμίζεται ότι κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε άμεση συνεννόηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, η ομάδα περιλαμβάνει 15 πυροσβέστες από τη 2η ΕΜΑΚ, με έναν διασωστικό σκύλο και δύο οχήματα.

Την ομάδα θα συνοδεύσουν επιπλέον ένας Αξιωματικός - Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, καθώς και τρεις γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ.