ΕΘΝΙΚΑ

Μνημόσυνο στην Κωνσταντινούπολη για τα Τέμπη, παρουσία Δένδια – Συνάντηση με τον Πατριάρχη

Μνημόσυνο στην Κωνσταντινούπολη για τα Τέμπη, παρουσία Δένδια – Συνάντηση με τον Πατριάρχη
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συμμετείχε στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα στα Τέμπη αλλά και αυτά από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία.
twitter.com/NikosDendias

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έδωσε το «παρών» στη λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας και στο μνημόσυνο για τα θύματα των Τεμπών, στην Κωνσταντινούπολη, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε σήμερα (5/3) ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας παρακολούθησε την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Πέρα από τη λειτουργία, τελέστηκε και επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, αλλά και για αυτά του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία.

Ο κ. Δένδιας συμμετείχε στη λειτουργία, ενώ συγκινητικό ήταν το μήνυμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τις δύο τραγωδίες που συντάραξαν Ελλάδα, Τουρκία και Συρία.

Μετά τη λειτουργία, ο υπουργός Εξωτερικών και ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση. Σε αυτή, όπως αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο κ. Δένδιας, συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο που κάνει το Πατριαρχείο σε όλο τον κόσμο.