Οι Τούρκοι διαστρεβλώνουν άρθρο του Newsbomb.gr για να πουν ότι «η Ελλάδα τρέμει» το νέο πλοίο τους

Τουρκικό κανάλι, το Arka Boyut, διαστρεβλώνει άρθρο του Newsbomb.gr σχετικά με το νέο ελικοπτεροφόρο της Τουρκίας, προκειμένου να δείξει ότι η χώρα μας... φοβάται.
Οι Τούρκοι διαστρεβλώνουν άρθρο του Newsbomb.gr για να πουν ότι «η Ελλάδα τρέμει» το νέο πλοίο τους
4'

Το άρθρο του Newsbomb.gr με τίτλο «Ετοιμάζει προεκλογική... φιέστα με το ελικοπτεροφόρο TCG Anadolu o Ερντογάν» επέλεξε το τουρκικό κανάλι Arka Boyut για να ενημερώσει τους τηλεθεατές του ότι η χώρα μας... «τρέμει» το τουρκικό πλοίο.

Στο βίντεο του καναλιού με τίτλο «Τρόμαξαν οι Έλληνες όταν είδαν το τουρκικό πλοίο», επιλέγεται το άρθρο του Newsbomb.gr το οποίο σαφώς αναφέρεται στις γνωστές πολεμοχαρείς φιέστες του Ερντογάν, για να σχολιάσει:

«Τη Μεγάλη Δευτέρα ( των Ελλήνων), βγήκε το πλοίο μας προς διαφύλαξη Γαλάζιας Πατρίδας, και τρέμουν (οι Έλληνες)».

Δείτε το βίντεο στο 01:20:

Πρόκειται φυσικά για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και του ύφους του άρθρου, ώστε να «ταϊστεί» το κοινό του καναλιού με την πεποίθηση ότι η το νέο τουρκικό πλοίο αποτελεί τον... φόβο και τον τρόμο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και έτσι να προσδώσει... κάτι σαν «αίγλη» στην προεκλογική φιέστα του Ερντογάν.

Ακολουθεί το δημοσίευμα του Newsbomb.gr στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «το «αεροπλανοφόρο» ελλείψει κατάλληλων αεροσκαφών κατέληξε να βαπτιστεί «πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων», και μαρτυρά την αγωνία της Άγκυρας να περισώσει ό,τι μπορεί από ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που «ναυάγησε» στα νερά της «Γαλάζιας Πατρίδας»...

Ακολουθεί το άρθρο:

Μεγάλη φιέστα ετοιμάζει ο Ερντογάν με αφορμή την παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας του μίνι αεροπλανοφόρου Αναντολού.

Με στόχο να κερδίσει «πόντους» εν όψει των εκλογών της 14ης Μαΐου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραλάβει την Δευτέρα 10/4 το ελικοπτεροφόρο «TCG Anadolu» που θα μεταφέρει μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ο τουρκικός Τύπος χαρακτηρίζει την αυριανή ημέρα ως «μεγάλη Δευτέρα» που «θα κάνει τη Γαλάζια Πατρίδα να δονείται».

Άλλωστε, ο Τούρκος πρόεδρος, εδώ και καιρό είχε εντάξει το συγκεκριμένο πλοίο μέσα στα εξοπλιστικά επιτεύγματα της κυβέρνησής του και το έχει εντάξει στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται καν για αεροπλανοφόρο, γιατί τελικά σε αυτό θα έχουν βάση μόνο μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ωστόσο ο φιλοκυβερνητικός Τύπος το παρουσιάζει ως το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας και το πρώτο στον κόσμο που θα μεταφέρει μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το Anadolu, βίντεο του οποίου μετέδωσε το CNN Turk, κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της Τούζλα, έχει ύψος 58 μέτρα και μήκος 231 μέτρα.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB3 και το πρώτο μη επανδρωμένο πολεμικό αεροσκάφος «Κόκκινο Μήλο», θα μπορούν να προσνηωθούν και να απονηωθούν από το Anadolu. Χάρη στις μεγάλες δεξαμενές καυσίμων, το πλοίο μπορεί να διανύσει 9.000 μίλια χωρίς ανεφοδιασμό, μπορεί δηλαδή να είναι αυτόνομο σε πορεία για έναν μήνα.

Το τουρκικό ελικοπτεροφόρο

Το «αεροπλανοφόρο» ελλείψει κατάλληλων αεροσκαφών κατέληξε να βαπτιστεί «πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων», και μαρτυρά την αγωνία της Άγκυρας να περισώσει ό,τι μπορεί από ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που «ναυάγησε» στα νερά της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Το TCG Anadolu προορίζονταν να γίνει η ναυαρχίδα του τουρκικού Στόλου. Το καμάρι της Άγκυρας όμως, δεν είναι παρά ένα «κενό» πλοίο που κόστισε ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2016 σε τουρκικά ναυπηγεία και ο σχεδιασμός του βασίζεται στο ισπανικό αεροπλανοφόρο Juan Carlos I. Αποτελεί μάλιστα τη μεγαλύτερη αμυντική συνεργασία ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Μαδρίτη.

Στόχος της τουρκικής ηγεσίας, ήταν το Anadolu να αποτελέσει την πλατφόρμα από την οποία θα επιχειρούσαν τα υπερσύγχρονα F-35B κάθετης προσγείωσης. Όμως, η εμμονή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην απόκτηση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 που αποτελούν κίνδυνο για την αμυντική τεχνολογία του ΝΑΤΟ και οι στενές σχέσεις που ανέπτυξε το Λευκό Σαράι με το Κρεμλίνο, οδήγησαν στην οριστική αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35. Στην αγορά των εξοπλισμών δεν υπάρχει, προς το παρόν, άλλος τύπος μαχητικού αεροσκάφους που να μπορεί να επιχειρήσει από πλατφόρμες όπως το Anadolu και έτσι το πανάκριβο πλοίο κατέληξε να γίνει ένα πλωτό «ελικοδρόμιο».

Το TCG Anadolu επρόκειτο να μεταφέρει το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» στην Ανατολική Μεσόγειο, αποτελώντας μια πλωτή βάση επιχειρήσεων με πανίσχυρα αεροσκάφη και δυνατότητες μεταφοράς αρμάτων μάχης και Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων.

Το ελληνικό Επιτελείο γνώριζε τους σχεδιασμούς της Άγκυρας ήδη από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και φρόντισε να λάβει τα μέτρα του ακόμη και για την περίπτωση που το Anadolu θα επιχειρούσε πράγματι ως αεροπλανοφόρο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή