ΕΘΝΙΚΑ

Εθνικιστικό παραλήρημα Ερντογάν για Άλωση Κωνσταντινούπολης: «Αιώνια τουρκική πατρίδα η Ανατολία»

Εθνικιστικό παραλήρημα Ερντογάν για Άλωση Κωνσταντινούπολης: «Αιώνια τουρκική πατρίδα η Ανατολία»

Σε ένα ακόμα εθνικιστικό παραληρήματα προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά την επανεκλογή του στέλνοντας μήνυμα για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Ο Τούρκος πρόεδρος, επιχείρησε την αναβίωση του νεο-οθωμανικού οράματος με αφορμή την επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ερντογάν έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter: «Χαιρετίζω την 570η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, που έχει χαραχθεί στην ιστορία και επισφραγίζει το γεγονός ότι η Ανατολία θα συνεχίσει να είναι η αιώνια τουρκική πατρίδα».

«Θα θυμάμαι για πάντα τον Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ Χαν και τον ηρωικό στρατό του, ο οποίος άνοιξε και έκλεισε μια εποχή» πρόσθεσε δε αναφερόμενο στον Μωάμεθ τον Πορθητή.


Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σοϊλού, εμφανίστηκε στην Αγία Σοφία, συμμετέχοντας στην πρωινή προσευχή.

Η προσευχή έγινε από τον πρόεδρο της υπηρεσίας θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας και ανώτατο ιμάμη της χώρας, Αλί Ερμπάς.

Σε σχετική ανάρτηση στο Twitter ο Σοϊλού δημοσίευσε φωτογραφίες και έγραψε: «Το πρωινό της νίκης του αιώνα, στη επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, κάναμε την πρωινή μας προσευχή στο τζαμί της Αγίας Σοφίας».