ΕΘΝΙΚΑ

Δένδιας: Πάμε να δημιουργήσουμε την πιο ισχυρή αεροπορία στην ευρύτερη περιοχή

Δένδιας: Πάμε να δημιουργήσουμε την πιο ισχυρή αεροπορία στην ευρύτερη περιοχή

Περί νέας πραγματικότητας στις ένοπλες δυνάμεις έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφερθείς  στο σχέδιο μεταρρύθμισης «Ατζέντα 2030». 

«Πάμε να δημιουργήσουμε μία νέα πραγματικότητα στον αέρα για να έχουμε την πιο ισχυρή αεροπορία που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή και στα χρόνια που έρχονται, γιατί βλέπουμε μπροστά» διαμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου σε κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα.

Ειδικότερα, η μεταρρύθμιση του υπουργείου Άμυνας, «η μεγαλύτερη από συστάσεως του νεολληνικού κράτος», κινείται σε τρεις άξονες.

«Ο πρώτος είναι η δομή και τα εξοπλιστικά. Θα αλλάξουμε τελείως τη δομή των ενόπλων δυνάμεων. Θα πάψουμε να έχουμε μονάδες πληρότητας στο 30%. Θα οδηγηθούμε σε νέα σχήματα πλήρους παρουσίας και θα δημιουργήσουμε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που θα στερεωθεί πάνω στα μεγάλα βήματα που ήδη έχουν γίνει, αλλά θα εκσυγχρονίσει όλο μας το οπλοστάσιο.

Θα εκσυγχρονίσουμε τον στόλο μας, θα φέρουμε τη καινοτομία στις ένοπλες δυνάμεις, τη νέα τεχνογνωσία χρησιμοποιώντας τα νέα ελληνικά μυαλά που είναι το ίδιο ικανά με όλα τα άλλα. Θα σταματήσουμε τη λογική αγοράζουμε από τα ξένα ράφια μόνον όπλα και θα πάμε σε δικές μας προηγμένες παραγωγές πολλαπλασιαστών ισχύων».

Όσον αφορά στο στελεχιακό δυναμικό, ο Νίκος Δένδιας είπε ότι «θα αλλάξουμε καταρχήν τελείως την θητεία και από την θητεία αγγαρεία θα πάμε στη θητεία ευκαιρία και ο κάθε οπλίτης μας θα έχει ψηφιακές δεξιότητες, γιατί αυτό απαιτεί η εποχή μας» και συμπλήρωσε:

«Θα νοιαστούμε και για τα επαγγελματικά μας στελέχη τη σπονδυλική στήλη των ενόπλων δυνάμεων της πατρίδας μας. Θα βελτιώσουμε το διάγραμμα της καριέρας τους, θα εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, ο πρωθυπουργός μου έδωσε 100 εκατομμύρια ευρώ για την αρχή του οικιστικού πρόγραμμα για τις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας, ώστε ο καθένας που υπηρετεί μέσα σε ένα ορατό χρόνο από σήμερα να μπορεί να έχει δωρεάν παραχώρηση κατοικίας στον τόπο που η πατρίδα τον έστειλε να υπηρετήσει».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας τόνισε ότι «η Ελλάδα μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας, το αποδείξαμε πρόσφατα» και πρόσθεσε: «Ποιος θα έλεγε ότι η Ελλάδα θα έπαιρνε τη διοίκηση της επιχείρησης ‘Ασπίδες' της μεγαλύτερης στρατιωτικής επιχείρησης που έχει ποτέ αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή οικογένεια.