ΕΘΝΙΚΑ

Μακέιν: Γιατί το «Μακεδονία» προσβάλλει τους Έλληνες;

Μακέιν: Γιατί το «Μακεδονία» προσβάλλει τους Έλληνες;

Ο γερουσιαστής της Αριζόνα, Τζον Μακέιν, πιστεύει ότι η ελληνική θέση για το όνομα των Σκοπίων είναι ακατανόητη.

Κατά την ομιλία του, χθες, στο Διατλαντικό Φόρουμ του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον, ρωτήθηκε για το ρόλο που θα μπορούσε να έχει το Κογκρέσο των ΗΠΑ στη διμερή ελληνο-σκοπιανή διαφορά.

Το ερώτημα τέθηκε από τον πρόεδρο της Ενωμένης Σλαβικής Διασποράς, Μετόντια Κολόσκι.

«Στο ζήτημα της FYROM με την Ελλάδα, για πολλούς από εμάς είναι απλά ακατανόητο, ακόμη και μετά από συζητήσεις με τους Έλληνες φίλους μας, δεν μπόρεσα να εννοήσω πόσο σημαντικό είναι το όνομα. Ελπίζω ότι αυτό το ζήτημα θα πρέπει να επιλυθεί, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως το όνομα Μακεδονία μπορεί τόσο πολύ να προσβάλλει τους φίλους μας στην Ελλάδα. Ίσως δεν είμαι αρκετά έξυπνος», δήλωσε ο γερουσιαστής της Αριζόνα, Τζον Μακέιν, Δημοκρατικός γερουσιαστής στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του 2008.

Επιπρόσθετα, ο γερουσιαστής από το Δημοκρατικό Κόμμα, ChrisMurphy, από το Κονέκτικατ και πρόεδρος της ευρωπαϊκής υποεπιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, δήλωσε ότι η διαφορά δεν πρέπει να εμποδίσει τα Σκόπια στην ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και ότι προτίθεται να ενθαρρύνει την υιοθέτηση ενός ψηφίσματος για ένταξη του νοτιοσλαβικού κράτους στο ΝΑΤΟ, το συντομότερο δυνατόν.

Διαβάστε επίσης

Dnevnik: Τα Σκόπια ζητούν «μυστική διπλωματία» για επίλυση ονόματος