ΕΘΝΙΚΑ

Στην Αθήνα την Κυριακή η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Στην Αθήνα την Κυριακή η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Την Ελλάδα και την Κύπρο θα επισκεφθεί η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για ευρωπαϊκές και ευρωασιατικές υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κ. Νούλαντ θα συνοδεύσει τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, στο ταξίδι του στο Βερολίνο, στις 31 Ιανουαρίου για να συζητήσουν διμερή και διεθνή ζητήματα με ανώτερους αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης, όπως σημειώνεται.

Στη συνέχεια, θα συνοδεύσει τον κ. Κέρι στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, όπου θα λάβουν μέρος και σε αρκετές συνεδριακές εκδηλώσεις και θα συναντηθούν με ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Στις 2 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κ. Νούλαντ θα μεταβεί στην Αθήνα για να συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, στελέχη επιχειρήσεων και της κοινωνίας των πολιτών για να συζητήσουν διμερή και παγκόσμια ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων της οικονομικής ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της διατλαντικής εταιρικής σχέσης εμπορίου και επενδύσεων.

Στις 4 Φεβρουαρίου, θα μεταβεί στη Λευκωσία, όπου θα συναντηθεί με αξιωματούχους της κυπριακής κυβέρνησης για να συζητήσουν τις πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξη και την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ-Κύπρου.

Η υφυπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί, επίσης, με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους ηγέτες, μεταφέροντας την αμερικανική υποστήριξη για την επιτάχυνση της προόδου προς μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, μέσω της διαδικασίας που διευκολύνει η αποστολή των καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.