ΕΘΝΙΚΑ

Συγκλονιστική περιγραφή: Ένας γέροντας ήρωας μιλά για την πατρίδα

Συγκλονιστική περιγραφή: Ένας γέροντας ήρωας μιλά για την πατρίδα

Προκαλεί δέος η παραστατική περιγραφή ενός γέροντα που πολέμησε για το Έθνος και τη λευτεριά...

Ο 103χρονος ήρωας κ. Αριστείδης Κασσάρας αγωνίστηκε για την σημαία, την πατρίδα και τους αγώνες.

Σεμνοί και χωρίς να μνημονεύουν διόλου τα κατορθώματά τους, αναφέρονται στους αγώνες, στο μέτωπο και την αντίσταση που τού χάρισαν μετάλλια, τραύματα.

«Δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από το καθήκον, που φλόγιζε τα μεθυσμένα νιάτα μας σαν ξεκινούσαν για το μέτωπο, με το όραμα της νίκης. Δεν μάς χώριζαν διαφορές, δεν μάς δηλητηρίαζαν πολιτικά μίση, δεν μάς διαιρούσαν τάξεις, ιδέες, φρονήματα.» είπε ο κ. Κασσάρας.

«Ήμασταν το Έθνος ενιαίο και αδιαίρετο, που έπρεπε να πολεμήσουμε για την ελευθερία, που μάς χάρισαν με αίμα και θυσίες οι πρόγονοι και που εμείς είχαμε απαράβατο χρέος, πάλι με αίμα και θυσίες να την διαφυλάξουμε, για να την κληρονομήσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας.» συμπλήρωσε.

«Λέγαμε όταν κινούσαμε για το Μέτωπο: Όλοι μαζί αδέλφια, για την Λευτεριά μας!»

Οι γέροντες ήρωες γυρνούν πίσω τον χρόνο και θυμούνται: «Φωτιά και θάνατος γύρω παντού. Οι εικόνες από τους νεκρούς συντρόφους τραγικές, θα μας συντροφεύουν για πάντα» λένε.

Κοιτάζουν βουρκωμένοι και περήφανοι ακόμη και σήμερα τη γαλανόλευκη

«Ακόμη και σήμερα σε αυτή την ηλικία εάν η πατρίδα μας φώναζε θα πηγαίναμε. Δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο από την πατρίδα και την οικογένεια» λένε με αυταπάρνηση οι δύο γέροντες.

Διαβάστε επίσης:

Ο τελευταίος επιζών του θρυλικού υποβρυχίου ''Παπανικολής'' θυμάται...