ΕΘΝΙΚΑ

Έλληνες Μουσουλμάνοι έδωσαν 1,5 εκατ. για τζαμί στη Βουλγαρία!

Έλληνες Μουσουλμάνοι έδωσαν 1,5 εκατ. για τζαμί στη Βουλγαρία!

Δωρεά ύψους 1,5 εκατ. ευρώ έκαναν οι Ελληνες πολίτες, μουσουλμανικού θρησκεύματος, στη βουλγαρική πόλη Ζλάτογκραντ – Златоград, για να φτιαχτεί τζαμί, σύμφωνα με το δημοσίευμα του βουλγαρικού πρακτορείου.

Μεταξύ των δωρητών ήταν ο δήμαρχος της Ζλάτογκραντ, Μιροσλάβ Λάντσεφ που πρόσφερε το ποσό των 250 ευρώ.

«Τα πιο πολλά χρήματα έχουν συγκεντρωθεί από έρανο που έγινε μεταξύ των Βουλγάρων μουσουλμάνων στη βόρεια Ελλάδα. (σημ. στο δημοσίευμα: от българи мюсюлмани от Северна Гърция- από τους Βουλγάρους μουσουλμάνους στη Βόρεια Ελλάδα).

Οι Βούλγαροι μουσουλμάνοι δεν αναγνωρίζονται ως μειονότητα στην Ελλάδα και έτσι, δεν επιτρέπεται η κατασκευή τζαμιών και θέλουν να έχουν ένα τζαμί όπου να μπορούν να προσεύχονται», δήλωσε ο Ιμπάρ Βούντσοφ από το δήμο Ζλάτογκραντ, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό περισκόπιο.

Ο ίδιος θα πει ότι ο πληθυσμός της πόλης Ζλάτογκραντ είναι κατά το ήμισυ μουσουλμάνοι και χριστιανοί και ζουν αρμονικά μεταξύ τους και αλληλοβοηθούνται, αλλά, για την κατασκευή του τζαμιού βοήθησαν και Μουσουλμάνοι Τούρκοι που ζουν σήμερα στην Τουρκία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές δεν επιτρέπουν, ακόμη, την κατασκευή τζαμιού και η εξήγηση που δίνεται είναι οι αντιδράσεις του χριστιανικού πληθυσμού της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Απόρρητα έγγραφα NSA: Αναφέρουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία»