Σκοπιανό - Πρεσάρισμα Ζάεφ σε Τσίπρα - Καμμένο για Πρέσπες: «Τους έχω εμπιστοσύνη»

Παρέμβαση μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα…

Τσίπρας για δηλώσεις Καμμένου: «Δεν είδα, δεν άκουσα - Όλα καλά»

Αλέξης Τσίπρας | Πάνος Καμμένος: Με μια…

Έλληνες στρατιωτικοί: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ – Ποιοι θα υποστούν συνέπειες

Λάθη, παραλείψεις, κακοί χειρισμοί – Τι συνέβη…

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 η επιμνημόσυνη δέηση για την απώλεια του Ανδρέα Μπόμη

Ανδρέας Μπόμης: Την Κυριακή 16/12/2018 θα τελεστεί…

Παρέμβαση Καραμανλή στο συνέδριο της ΝΔ – Τι θα πει ο πρώην πρωθυπουργός

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το φετινό συνέδριο…

Το στρατόπεδο ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΚΡΙΤΑ πρέπει να παραμείνει ενεργό

Το στρατόπεδο ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΚΡΙΤΑ πρέπει να παραμείνει ενεργό

Έκκληση προκειμένου το στρατόπεδο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΚΡΙΤΑ» να παραμείνει ενεργό, απεύθυνε με ανακοίνωσή του ο σύλλογος Πολιτικών Υπαλλήλων ΥΕΘΑ Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα πλάνα για τη μετατροπή του στρατοπέδου σε Διοικητήριο Ημαθίας, τονίζοντας πως αυτό δεν πρέπει να συμβεί.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
Σχετικά με πρόσφατες αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην αλλαγή χρήσης του Στρατοπέδου «ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΚΡΙΤΑ» στη Βέροια, από ΕΝΕΡΓΟ που είναι σήμερα σε Διοικητήριο Ημαθίας, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για τα ακόλουθα:

Στο στρατόπεδο εδρεύουν ΕΝΕΡΓΕΣ Μονάδες των Ενόπλων μας Δυνάμεων, ζωτικής σημασίας για την Εθνική Ασφάλεια.

Λειτουργεί επίσης Βρεφονηπιακός Σταθμός, για την εξυπηρέτηση των αναγκών φύλαξης τέκνων 50 περίπου οικογενειών προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι στρατιωτικές Μονάδες που εδρεύουν στη Βέροια στελεχώνονται από μεγάλο αριθμό Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, οι οποίοι και διαμένουν με τις οικογένειές τους στην περιοχή, ενισχύοντας τις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις (καταστήματα, φροντιστήρια, χώρους αναψυχής κ.λ.π.). Επίσης εργάζεται πολιτικό προσωπικό, με κατοχυρωμένες οργανικές θέσεις στο δημόσιο τομέα.

Κληρωτοί Οπλίτες που κατάγονται από την Ημαθία, έχουν τη δυνατότητα να υπηρετούν τη θητεία τους εγγύς του τόπου συμφερόντων τους, αποφορτίζοντας σημαντικά τον ήδη βεβαρυμμένο οικογενειακό προϋπολογισμό.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει παραχωρήσει μεγάλη έκταση για την κατασκευή Διοικητηρίου στο χώρο δίπλα από το Δικαστικό Μέγαρο. Για την έκταση αυτή, ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ.Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης, σε σχετική συνάντηση, μας είχε ενημερώσει ότι υφίσταται ολοκληρωμένη μελέτη κατασκευής διοικητηρίου, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες έκδοσης των προβλεπόμενων αδειών (πολεοδομία, αρχαιολογική υπηρεσία κ.α.)

Για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, αξίζει να αναφερθεί ότι το Στρατόπεδο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΚΡΙΤΑ» βρίσκεται ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ και τυχόν αλλαγή χρήσης του, απαιτεί μακροχρόνιες και πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες, με το ανάλογο φυσικά κόστος.

Οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση και αναφορά στο εν λόγω θέμα, θεωρείται μάλλον άσκοπη και άτοπη, καθόσον διατυπώνονται θέσεις που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και αποτελούν παραπληροφόρηση στους δημότες – πολίτες της Ημαθίας».