ΕΘΝΙΚΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτό είναι το ρωσικό υπερόπλο που τρέμει η Δύση

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτό είναι το ρωσικό υπερόπλο που τρέμει η Δύση

Η απάντηση της Ρωσίας στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ, αλλά και στην πρόσφατη εξοπλιστική ενίσχυση των Αμερικάνων

Οι ρωσικοί πύραυλοι... ντύνονται με «αόρατο μανδύα», ώστε να μην εντοπίζονται από τα δυτικά ραντάρ!

Τα πυραυλικά συστήματα της Ρωσίας θα μπορούσαν να γίνουν αόρατα τόσο στα δυτικά ραντάρ, όσο και σε δορυφόρους και κατασκοπευτικά αεροπλάνα λόγω της νέας τεχνολογίας, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2016, όπως διαμηνύει το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Οι πανίσχυροι S-400, που χρησιμοποιήθηκαν στη Συρία, είναι ένα από τα δύο είδη ρωσικών πυραυλικών συστημάτων που θα είναι μη ανιχνεύσιμα στους εχθρούς του Κρεμλίνου. Επιπλέον οι S-500 θα συμπεριληφθούν στο πακέτο, που έχει σχεδιαστεί για να θωρακίσει τα δύο αυτά μοντέλα, από αντιπυραυλικά συστήματα και ραντάρ.

Μια πηγή του υπουργείου Άμυνας, δήλωσε: «Σχεδιάζουμε να φέρουμε κοντέινερ που έχουν σχεδιαστεί για τους S-500 και άλλα συστήματα αιχμής και πυραυλικής άμυνα μεταξύ άλλων. Μερικά από αυτά τα κοντέινερ θα έχουν δωμάτιο μόνο για τον εξοπλισμό, ενώ σε άλλα θα υπάρχει χώρος και για το προσωπικό.»

Οι S-400, που είναι γνωστοί με την ονομασία Growler από το ΝΑΤΟ, έχουν εμβέλεια περίπου 250 μιλίων και είναι ικανοί να καταρρίψουν αεροσκάφος που πετάει στα 90.000 πόδια.

Χωρίζεται σε τρία τμήματα, με ένα κεντρικό σημείο ελέγχου, ένα σύμπλεγμα ραντάρ που μπορεί να παρακολουθεί 300 στόχους ταυτόχρονα και έξι αντιαεροπορικούς εκτοξευτές πυραύλων.

Είναι σαφές ότι η κίνηση αυτή της Ρωσίας αποτελεί απάντηση στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ, αλλά και στην πρόσφατη εξοπλιστική ενίσχυση των Αμερικάνων, για την οποία μπορείτε να ενημερωθείτε στο ακόλουθο κείμενο...

Πηγή: hellasforce.com

Σχετικές ειδήσεις