ΕΘΝΙΚΑ

Ποιες είναι οι συνέπειες ενός θερμού επεισοδίου

Ποιες είναι οι συνέπειες ενός θερμού επεισοδίου
Οι Τούρκοι επειδή γνωρίζουν άριστα την ελληνική ψυχολογία εφαρμόζοντας την τρομοκρατία προσπαθούν να μην επιτρέψουν την εξόρυξη των υδρογονανθράκων...

Του Κώστα Τζεβελέκου

Οι Τούρκοι επειδή γνωρίζουν άριστα την ελληνική ψυχολογία εφαρμόζοντας την τρομοκρατία προσπαθούν να μην επιτρέψουν την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.

Η πάγια τακτική τους προκειμένου να εκφοβίσουν είναι να βγάζουν το στρατό τους και να απειλούν. Καταπατούν όλες τις διεθνείς συνθήκες και ιδιαίτερα το δίκαιο της Θάλασσας και με λίγα λόγια τονίζουν: «Ότι εμείς είμαστε οι κυρίαρχοι της Μεσογείου».

Το ερώτημα είναι συμφέρει την Ελλάδα και την Κύπρο αυτή τη στιγμή ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία; Απερίφραστα ΝΑΙ!

Η σημερινή συγκυρία είναι υπέρ της Κύπρου. Για πρώτη φορά έχουμε μαζί μας τους Αμερικανούς, τους Ισραηλίτες, τους Ρώσους , τους Γερμανούς , τους Άγγλους και τους Ρώσους.

Επίσης το σύνολο των χωρών των Ηνωμένων Εθνών που έχουν υπογράψει τη συνθήκη για το δίκαιο της θάλασσας με κανέναν τρόπο δεν επιθυμούν τα συμφωνηθέντα να τιναχτούν στον αέρα επειδή η Τουρκία θέλει να αυθαιρετήσει.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι ότι η Κύπρος και η Ελλάδα είναι μέλη της Ε.Ε. στην οποία δεν είναι η Τουρκία και η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. την 1-1-2012.

Με λίγα λόγια για πρώτη φορά στην ιστορία μας η διεθνής συγκυρία είναι υπέρ μας. Σε περίπτωση λοιπόν που η Κύπρος προκληθεί με θερμό επεισόδιο επιβάλλεται να απαντήσει γιατί σε διαφορετική περίπτωση η Κύπρος και η Ελλάδα θα εξαφανισθούν από το χαρτί και θα παραμείνουν υποταγμένες και υποθηκευμένες στις ορέξεις της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας που λέγεται Τουρκία.

Οι συνέπειες από την υποχώρηση της Κύπρου θα είναι ολέθριες, γιατί οι Τούρκοι θα ελέγχουν 200 ναυτικά μίλια νοτίως των κυπριακών ακτών, οπότε είναι προτιμότερο ένα θερμό επεισόδιο.

Η Κύπρος προχωράει κανονικά στις εξορύξεις αγνοώντας το πολεμικό στόλο των Τούρκων. Υπενθυμίζουμε ότι οι Τούρκοι μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδώσει «Νότα» δηλαδή να δεσμεύσουν κάποια περιοχή ,αλλά προκαλούν μόνο λεκτικά και με τη φυσική παρουσία του στόλου της.

Οι Τούρκοι θα υπολογίσουν πολύ τη σταθερή θέση της Κύπρου γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Κύπρος δεν είναι μόνη της έχει τη στρατιωτική υποστήριξη του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της Ελλάδας.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι την επόμενη εβδομάδα ανοίγουν επίσημα γραφεία το ΠΚΚ των Κούρδων στην Νέα Υόρκη.

Σε περίπτωση που η Κύπρος φοβηθεί και υποχωρήσει δεν θα χάσει μόνο οικονομικά οφέλη από την εξόρυξη των υδρογονανθράκων, αλλά θα υποθηκεύσει εσαεί το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού.

Οπότε ένα θερμό επεισόδιο από τη στιγμή που θα το προκαλέσουν οι Τούρκοι θα είναι ευπρόσδεκτο.

Γιατί ;

Οι Αμερικανοί δεν ξεχνούν την άρνηση του Ερντογάν να περάσουν τα αεροσκάφη τους από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ιράκ, ώστε να είχαν σίγουρα αποτελέσματα. Θεωρούν ότι έχασαν πολύτιμο χρόνο και χρήματα από αυτή την άρνηση.

Οι Ισραηλινοί δεν μπορούν να δεχθούν το κλείσιμο των νερών του Ευφράτη από τους Τούρκους με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υποφέρουν.

Οι Ρώσοι τους ενδιαφέρει η ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν ώστε οι Κούρδοι να έχουν πρόσβαση στη Θάλασσα και να εξορύξουν το πλούτο του πετρέλαιου και του φυσικού αέριου που έχει η περιοχή.

Σύμφωνα με ερευνητές το ιρακινό Κουρδιστάν θεωρείται ότι έχει περισσότερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και από τη Σαουδική Αραβία.

Κοντολογίς ένα θερμό επεισόδιο θα είναι ευπρόσδεκτο γιατί θα αρχίσει να εφαρμόζεται ο διαμελισμός της Τουρκίας σε τρία κομμάτια όπως έγινε και με τη πρώην Γιουγκοσλαβία.

Ένα σχέδιο που περιμένει μια σπίθα ώστε να ενεργοποιηθεί. Ίσως ήρθε η ώρα ώστε να επαληθευθούν και οι γραφές. Φτάνει πια με τους Τούρκους και την προκλητικότητα τους.

Το σίγουρο είναι ότι τώρα η διεθνής κοινότητα δεν πρόκειται να τους χαϊδέψει τα αυτιά γιατί ο Ερντογάν τους έχει προκαλέσει πολύ.