ΕΘΝΙΚΑ

Νέο μήνυμα Καμμένου σε Τουρκία: Να θυμάστε ότι το 1821 ηττηθήκατε… (pics)

Νέο μήνυμα Καμμένου σε Τουρκία: Να θυμάστε ότι το 1821 ηττηθήκατε… (pics)

Σαφή προειδοποίηση με ξεκάθαρο… αποδέκτη απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος, «υπενθυμίζοντας» στους γείτονες την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά την ελληνική επανάσταση το 1821.

Ο υπουργός Άμυνας κάλεσε επίσης τον Ερντογάν να επαναφέρει την Τουρκία σε ευρωπαϊκή… τροχιά και να ξεχάσει τα όνειρα της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι γείτονες ότι η Ελλάδα και η Αρμενία θέλουν να ζήσουν ειρηνικά. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ζούμε ειρηνικά, αλλά είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας και το διεθνές δίκαιο», διεμήνυσε από το Ερεβάν ο Καμμένος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία.

4419006

Παράλληλα, εξέφρασε την ευχή «να δούμε την Τουρκία να προσεγγίζει τις ευρωπαϊκές αξίες, αλλά φοβάμαι ότι με τις τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν και τις αναφορές στα όνειρα της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη, από το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή κοινότητα».

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξηγήσουμε στην Τουρκία ότι θέλουμε την ειρήνη, αλλά πρέπει να της θυμίσουμε ότι σε πολλές στιγμές της ιστορίας της - και ιδίως τις στιγμές της ιστορίας που έχουν κατά νου, της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας - ηττήθηκε, όπως το 1821 στην Ελλάδα», συμπλήρωσε με νόημα ο Καμμένος.

4419003Ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας επισκέφθηκε τη διεθνή έκθεση όπλων και αμυντικής τεχνολογίας «ArmHiTec 2018», ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Αρμένιο ομόλογο του Vigen Sargsyan.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε εκτενώς στους μακροχρόνιους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες και «σφυρηλατήθηκαν σε περιόδους που τα έθνη μας υπέστησαν διωγμούς».

«Η Ελλάδα και η Αρμενία ήταν, είναι και θα είναι πάντα μαζί. Οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις ασφαλείας και απειλές, οι οποίες απαιτούν όχι μόνο μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και κατανόηση, αλλά ταυτόχρονα και μια ισχυρή πολιτική αποφασιστικότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά. Την ασφάλεια και των δύο χωρών μας εγγυάται το υψηλό επίπεδο των Ενόπλων Δυνάμεών μας και η αποτελεσματικότητά τους, η οποία αυξάνεται ακόμη περισσότερο μέσω της διεθνούς συνεργασίας, όπως ακριβώς αυτή που έχουν αναπτύξει οι δύο φίλες χώρες μας», πρόσθεσε.

4419005

Ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας εξέφρασε τέλος «την επιθυμία πολύ σύντομα να βρεθεί μία ειρηνική λύση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου».

Οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών είχαν «μια ευρεία και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, σε θέματα διμερούς συνεργασίας, αλλά και σχετικά με τις προκλήσεις ασφαλείας και τις εξελίξεις στην περιοχή» όπως ενημέρωσε, καταλήγοντας ο κ. Καμμένος, εξαίροντας παράλληλα το επίπεδο συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Αρμενίας.

Ρoή Ειδήσεων