ΕΘΝΙΚΑ

Απίστευτη τουρκική πρόκληση: «Ειρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή στην Κύπρο

Απίστευτη τουρκική πρόκληση: «Ειρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή στην Κύπρο

Με μια προκλητική ανακοίνωση η Άγκυρα απάντα στις αιχμές του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για την εισβολή και την κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία.

Το υπουργείο Αμυνας της γειτονικής χώρας αναφέρει ότι όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, στηρίχθηκαν στο διεθνές δίκαιο. Μάλιστα οι στρατηγοί της Τουρκίας χαρακτηρίζουν την επέμβαση στην Κύπρο ως ειρηνευτική επιχείρηση.

“Απορρίπτουμε τις άτοπες, ανυπόστατες και εξωπραγματικές συκοφαντίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος μπροστά στις κατηγορίες για διαφθορά και τα πολιτικά προβλήματα στη χώρα του, προσπαθεί να στρέψει αλλού την προσοχή. Στις αποστολές και τις επιχειρήσεις που έχουν εκτελέσει οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ένδοξης ιστορία τους, δεν υπάρχει τίποτα που να προκαλεί ντροπή”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι συντάκτες της ανακοίνωσης σε ένα κρεσέντο εθνικισμού και αλλοίωσης των ιστορικών δεδομένων, ξεχνούν τον Αττίλα του 1974 στην Κύπρο και αναφέρουν ότι: «Τόσο η Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο, ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας και οι επιχειρήσεις Ασπίδα του Ευφράτη και Κλάδο Ελαίας πραγματοποιήθηκαν βάσει του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών και πάντα -ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες- οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σεβάστηκαν τους άμαχους και τα ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά κτίσματα, με κόστος ακόμα και την καθυστέρηση των επιχειρήσεων». Και συμληρώνουν ότι «ένα τρανό παράδειγμα είναι οι δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι αδελφοί μας που ζουν στην Τουρκία και στις γύρω χώρες και έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα μας».

Πηγή: sigmalive.com