ΕΘΝΙΚΑ

Η Τουρκία μας απειλεί με πόλεμο: «Έλληνες, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα»

Η Τουρκία μας απειλεί με πόλεμο: «Έλληνες, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα»

Δραματικές εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά – Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον ηγέτη των «γκρίζων λύκων»

Μετά τον Ερντογάν που απείλησε ότι θα ρίξει τους Έλληνες στη θάλασσα, σειρά πήρε ο εθνικιστής και γνωστός για την εμπρηστική ρητορική του, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο άνθρωπος που έχει απειλήσει στο παρελθόν την Ελλάδα με νέα Μικρασιατική καταστροφή, επιδίδεται για μια ακόμη φορά σε προκλητικές δηλώσεις που πυροδοτούν τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε πως: «Θα έρθει η μέρα και θα πληρώσει βαρύ τίμημα η ελληνική κυβέρνηση που λέει πως αν έρθουν οι Τούρκοι θα τους ισοπεδώσουμε».

Ακόμα, ο Τούρκος εθνικιστής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, λέγοντας: «Ηγέτης τρομοκρατίας ο Νετανιαχου, που τολμά και βάζει ταμπέλα σφαγέων».

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Σμύρνη, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε σε ένα λαϊκό τραγούδι του Μουχαρέμ Ερτάς «που μιλά για την κατοχή της Σμύρνης. Κοιτάξτε τι συναισθήματα δημιούργησαν στον λαό μας εκείνες οι μαύρες μέρες της κατοχής».

Μεταξύ άλλων, στο εν λόγω τραγούδι ακούγεται και ο στίχος «Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα» τον οποίο και αναπαρήγαγε ο Ερντογάν σε ομιλία του στη Σμύρνη, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.

Ο «σουλτάνος» υποστήριξε πως το συγκεκριμένο τραγούδι εξέφραζε τον τουρκικό λαό το 1922, «τις μαύρες ημέρες της ελληνικής κατοχής». Οι στίχοι χαρακτηρίζουν τους Έλληνες «πονηρούς» και «αλεπούδες» και τους Τούρκους ως «λιοντάρια».

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στο Αιγαίο: Οι Τούρκοι στέλνουν το Barbaros στην ελληνική υφαλοκρηπίδα (ΧΑΡΤΗΣ)