ΕΘΝΙΚΑ

Ενημέρωση Παπούλια για το Σκοπιανό

Ενημέρωση Παπούλια για το Σκοπιανό

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας προκειμένου να ενημερώσει τον κ. Κάρολο Παπούλια σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης.


Ο κ. Παπούλιας άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον κ. Δήμα καθώς ήταν αυτός που είχε υπογράψει την Ενδιάμεση Συμφωνία το 1995 ως υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Δήμας εξήγησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι ήταν άκρως ικανοποιητικά τα αποτελέσματα από τις επαφές του και πως «έγινε ξεκάθαρο στα Σκόπια ότι το θέμα θα λυθεί με διαπραγματεύσεις στον ΟΗΕ και όχι σε αίθουσες δικαστηρίων».

Παράλληλά, εκτίμησε ότι δεν ικανοποιήθηκε ο στόχος των Σκοπίων να εμποδίσει την Ελλάδα να ασκήσει στο μέλλον τις υποχρεώσεις της στους διεθνείς οργανισμούς.

«Η Ευρώπη θα βρει τις λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν και αναμφίβολα η χώρα μας θα ανταπεξέλθει στις δυσκολίες. Έχουμε τις ικανότητες, έχουμε τις δυνατότητες για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και για να μην περάσουμε πάλι αυτά που περνάμε σήμερα» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Από την πλευρά του ο κ. Κάρολος Παπούλιας επεσήμανε πως οι Σκοπιανοί έχουν όφελος να λύσουν το θέμα, καθώς οι ελληνικές επενδύσεις στη χώρα τους αποδίδουν 20.000 θέσεις εργασίας, ενώ διευκρίνισε πως ήδη η Ελλάδα έχει κάνει τη μεγάλη υποχώρηση.

«Μένει να δούμε τι θα κάνει και ο… φίλος μας ο Γκρουέφσκι» πρόσθεσε με υπαινικτικό ύφος.