ΕΛΛΑΔΑ

LIVE BLOG - Πολυτεχνείο: Τεταμένη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

LIVE BLOG - Πολυτεχνείο: Τεταμένη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Άγριο ξύλο και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Ένταση και στη Θεσσαλονίκη -Προσαγωγές ατόμων και καταγγελίες για προπηλακισμούς βουλευτών του ΚΚΕ - Σαράντα επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών, το πρώτο σε μια σειρά από γεγονότα που οδήγησαν στην πτώση της.

Η φετινή επέτειος είναι διαφορετική, καθώς με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, λόγω της πανδημίας, απαγορεύονται όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από τέσσερα άτομα, από την Κυριακή στις 06:00, έως και τις 21:00 της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2020.

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού, οι γνωστοί «Αίαντες», ελικόπτερα και drones, θα δίνουν συνεχώς εικόνα για όσα συμβαίνουν στο Πολυτεχνείο, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ.

Νωρίτερα είχαμε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και μελών του ΚΚΕ - Έντονη ήταν η δυσφορία του Γ.Γ. του ΚΚΕ που προσπαθούσε να σταματήσει τις προσαγωγές.

Αυξημένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει ειδικά στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, σε πρεσβείες, σε δημόσια κτίρια, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο LIVE BLOG του Newsbomb.gr: