ΕΛΛΑΔΑ

Norman Atlantic: Υπερφορτωμένο με 200 νταλίκες το πλοίο

Norman Atlantic: Υπερφορτωμένο με 200 νταλίκες το πλοίο

Τα περισσότερα από αυτά ήταν βυτιοφόρα που μετέφεραν ελληνικό ελαιόλαδο.

Νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα για το τι προηγήθηκε πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά στο Norman Antlantic.

Όπως αναφέρουν επιβαίνοντες οδηγοί οι οποίοι έχουν διασωθεί, το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο με τουλάχιστον 200 βυτιοφόρα των 32 τόνων που έκαστο που μετέφεραν ελληνικό ελαιόλαδο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των οδηγών, όταν τα βαρέα οχήματα μπήκαν στο πλοίο, μόλις χωρούσαν και υπήρξαν διαμαρτυρίες προς τους ιδιοκτήτες των μεταφορικών εταιριών. Ο λόγος ήταν οι κυματισμοί που ίσως προκαλούσαν μετατοπίσεις και τα βυτιοφόρα θα ακουμπούσαν στην οροφή του γκαράζ του πλοίου.

Ένας από τους διασωθέντες οδηγούς υποστήριξε πως κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς την Ιταλία και λόγω της θαλασσοταραχής, σημειώθηκε μετατόπιση φορτίου και έτσι οι τριβές των βυτιοφόρων με τη μεταλλική οροφή του πλοίου, ίσως να προκάλεσε σπινθήρες και έτσι να ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Πάντως η υπερφόρτωση του πλοίου προέκυψε λόγω των αυξημένων αναγκών μεταφοράς ελαιόλαδου στην γειτονική μας χώρα, αφού η παραγωγή της Ιταλίας έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή από τις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν της περιοχές παραγωγής ελαιολάδου και ιδιαίτερα την Τοσκάνη . Παράλληλα την εποχή αυτή πραγματοποιείται ο μεγαλύτερος όγκος εξαγωγών λαδιού προς την Ιταλία.

Έτσι οι μεγάλοι μεταφορείς πιέζουν τις ακτοπλοϊκές εταιρίες να υπερφορτώνουν τα πλοία έτσι ώστε να μην χάσουν τα συμβόλαια που έχουν με μεγάλες βιομηχανίες εμφιάλωσης ελαιολάδου της Ιταλίας.

Σχετικές ειδήσεις