ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Πάτρα - Απειλήθηκαν σπίτια - Τραυματίες δύο πυροσβέστες (photos-videos)

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Πάτρα - Απειλήθηκαν σπίτια - Τραυματίες δύο πυροσβέστες (photos-videos)

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 12.30 της Δευτέρας (31/8) στα Άνω Συχαινά της Πάτρας και καίει αγροτοδασική έκταση.

Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρούν στο σημείο έχουν καταφέρει (σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ) να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, βοηθούμενοι και από το γεγονός ότι «έπεσαν» οι πολύ ισχυροί άνεμοι που έπνεαν νωρίτερα στην περιοχή.

Τόσο οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις (23 οχήματα, 40 πυροσβέστες, 23 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 υδροφόρες δήμων) όσο και τα 4 καναντέρ και το ένα ελικόπτερο που συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, συνεχίζουν το έργο τους προκειμένου να τη σβήσουν εντελώς πριν νυχτώσει.

Η πυρκαγιά βρίσκεται μόλις δύο χιλιόμετρα από την πόλη της Πάτρας και η ατμόσφαιρα από τους καπνούς είναι αποπνικτική, κυρίως στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν το όχημά τους εγκλωβίστηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς. Αμφότεροι μεταφέρθηκαν αρχικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, από εκεί στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και τελικά διακομίστηκαν στο 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών.

Στον έναν από τους πυροσβέστες, ο οποίος έχει υποστεί εγκαύματα πρώτου βαθμού στο κεφάλι, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο.

Ο δεύτερος που έχει τραυματιστεί στα μάτια, μεταφέρθηκε εκ νέου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο για να εξεταστεί από εξειδικευμένο οφθαλμίατρο.

Η φωτιά ξέσπασε στις 12.30 το μεσημέρι σε καλαμιές σε περιοχή μεταξύ των Άνω Συχαινών και της Βούντενης, κοντά στην περιμετρική οδό της Πάτρας -η οποία και έκλεισε άμεσα- και γρήγορα επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και του δύσβατου της περιοχής.

Σύντομα ένα από τα μέτωπα της πυρκαγιάς πλησίασε κατοικημένη περιοχή και πέρασε ανάμεσα από τα σπίτια στην περιοχή της Βούντενης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στις φλόγες παραδόθηκαν τρεις αγροικίες.

Στο μεταξύ όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνεδριάζει το συντονιστικό όργανο της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να γίνει αναλυτική εκτίμηση της κατάστασης, ενώ, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, η κατάσταση είναι δύσκολη δεδομένου ότι το πύρινο μέτωπο βρίσκεται κοντά σε σπίτια.

«Βασικό μέλημά μας είναι να κρατηθεί η φωτιά μακριά από τα σπίτια» συνέχισε ο περιφερειάρχης, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι κάτοικοι στις περιοχές Συχαινά, Βούντενη αγωνιούν και ρίχνουν με λάστιχα νερό γύρω από τα σπίτια τους, ώστε να τα προστατεύσουν.

Σχετικές ειδήσεις