ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμοί με έναν νεκρό στην Ομόνοια - Τραυματίας αστυνομικός

Πυροβολισμοί με έναν νεκρό στην Ομόνοια - Τραυματίας αστυνομικός

Πανικός επικράτησε το μεσημέρι του Σαββάτου (10/12) στο κέντρο της Αθήνας όταν 38χρονος Έλληνας, ο οποίος βρισκόταν στην πλατεία Θεάτρου, άνοιξε πυρ εναντίον δύο αστυνομικών.

Σκηνές «Φαρ Ουέστ» στο κέντρο της Αθήνας

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα ΔΙΑΣ σταμάτησε για τυχαίο έλεγχο έναν άνδρα λίγο πιο κάτω από την Βαρβάκειο, που κινούταν ύποπτα. Εκείνος που δεν ήθελε να περάσει από έλεγχο, έβγαλε ξαφνικά όπλο, πυροβόλησε και τραυμάτισε στο δεξί χέρι έναν αστυνομικό, με τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να ανταποδίδουν τα πυρά.

Ο άνδρας ξέφυγε και σύμφωνα με μαρτυρίες πήγε πίσω από ένα κτήριο στην πλατεία Θεάτρου και αυτοπυροβολήθηκε, βάζοντας τέλος στη ζωή του μπροστά σε δεκάδες ανθρώπους.

Αν και αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο αυτόχειρας ήταν αλλοδαπός, ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο δράστης είναι 38χρονος Έλληνας, ο οποίος είχε στο παρελθόν εκτίσει ποινή φυλάκισης στις φυλακές Ηρακλείου.

IMG 4149 1

Πάνω στον αυτόχειρα βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο εξετάζεται από τους αστυνομικούς καθώς θα δώσει απαντήσεις για πιθανές επαφές του με εγκληματικά στοιχεία.

Δείτε βίντεο - ντοκουμέντο στιγμές μετά τους πυροβολισμούς

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε φέρει διαμπερές τραύμα στον ώμο και νοσηλεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Αυτόπτης μάρτυρας στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις