ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Στο έλεος της «Μέδουσας» ολόκληρη η χώρα - Ένας νεκρός

Καιρός: Στο έλεος της «Μέδουσας» ολόκληρη η χώρα - Ένας νεκρός

Καιρός: Ο καιρός «τρελάθηκε»: Μετά τον καύσωνα, κύμα κακοκαιρίας - η επονομαζόμενη «Μέδουσα» - με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους «σαρώνει» τη χώρα από το βράδυ του Σαββάτου (15/07/2017).

Τα έντονα φαινόμενα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) θα επηρεάσουν σήμερα, Δευτέρα (17/07/2017) το πρωί τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (περιλαμβανόμενης πρόσκαιρα και της Αττικής), την Εύβοια, τη βορειοανατολική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και τη Θράκη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως σε Πιερία, Χαλκιδική και Θερμαϊκό), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά.

Τραγωδία στην Αμφιλοχία - Νεκρός 45χρονος από κεραυνό

Η κακοκαιρία αφήνει πίσω της ένα νεκρό, ο οποίος αγνοούνταν από χθες (16/07/2017) βράδυ στην περιοχή Μέγα Κάμπου, του Δήμου Αμφιλοχίας.

Ο άτυχος Α.Κ., 45 ετών, όπως όλα δείχνουν, χτυπήθηκε από κεραυνό, την ώρα σφοδρής καταιγίδας που έπληξε την περιοχή.

Χιονοθύελλα στον Όλυμπο - Αγωνία για ορειβάτη που αγνοείται

Με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίστηκαν οι προσπάθειες διάσωσης του 30χρονου ορειβάτη από τη Ρουμανία, ο οποίος παραμένει εγκλωβισμένος από το περασμένο Σάββατο σε ορθοπλαγιά του Ολύμπου.

Την επιχείρηση δυσχεραίνουν το δύσβατο της περιοχής αλλά και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αργά χθες το απόγευμα οι διασώστες είχαν φωνητική επαφή με τον 30χρονο, ενώ έγιναν προσπάθειες προσέγγισής του, οι οποίες -όμως- δεν στέφθηκαν με επιτυχία.

Στην επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου όταν ο ίδιος ο ορειβάτης ειδοποίησε ότι βρίσκεται εγκλωβισμένος στην περιοχή των Καζανιών, συμμετέχουν κλιμάκια της Πυροσβεστικής από την 2η και 8η ΕΜΑΚ, όπως επίσης συνάδελφοί τους από την Ελασσόνα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την κακοκαιρία

Ανεξέλεγκτο φέρι μποτ προκάλεσε χάος στο Ρίο

Οι κάβοι του «Νικόλαος Α» έσπασαν και το φέρι μποτ άρχισε να κινείται προς τα δυτικά παρασυροντας ό,τι έβρισκε μπροστά του.

feri2

Όπως αναφέρει το patrastimes το φέρι εξαιτίας της κακοκαιρίας, κινήθηκε για 500 περίπου μέτρα με αποτέλεσμα να παρασύρει 15 περίπου σκάφη, κάποια από τα οποία έβγαλε στη στεριά, ενώ δύο μικρότερα βυθίστηκαν.

Ιδιοκτήτες σκαφών βρέθηκαν στο σημείο και προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια, κάτω από αντίξοες συνθήκες, να βγάλουν τα σκάφη τους έξω, πολλά από τα οποία είχαν υποστεί ζημιές.

feri1

Προβλήματα στην Αχαΐα - Εγκλωβίστηκε ζευγάρι στο Κιάτο

Προβλήματα, τα οποία όμως δεν πήραν έκταση, προκάλεσαν στην Αχαΐα οι πτώσεις κεραυνών και οι καταιγίδες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των κεραυνών εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στην περιοχή Παυλόκαστρο της Πάτρας, στον Κρίνο και στην Λακκόπετρα της δυτικής Αχαΐας και στην Σπαρτιά του δήμου Ερυμάνθου. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, αλλά λόγω των καταιγίδων που ακολούθησαν, οι φωτιές έσβησαν γρήγορα.

axaia

Επίσης, λόγω των καταιγίδων, προκλήθηκαν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, από την Πάτρα μέχρι το ύψος της Κάτω Αχαΐας.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε τέσσερις κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από υπόγεια στην Πάτρα και στην Κάτω Αχαΐα, καθώς επίσης και μία κλήση για πτώση δέντρου.

Χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν στη δυτική Αχαΐα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πλημμυρίσει καλλιέργειες.

Χαλάζι έπεσε και στην περιοχή των Καλαβρύτων, ενώ οι κατολισθήσεις στην εθνική οδό Πατρών - Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας, δεν δημιούργησαν πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Στο μεταξύ, στην περιοχή του Πάσιου, στο Κιάτο Κορινθίας, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν σώους τα ξημερώματα έναν άνδρα ηλικίας 75 χρόνων και μία γυναίκα ηλικίας 68 ετών, οι οποίοι προηγουμένως είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο αυτοκίνητό τους, σε ρέμα της περιοχής.

Ακόμη, η Πυροσβεστική προχώρησε σε απαντλήσεις υδάτων από πέντε υπόγεια στην περιοχή του Κιάτου.

Ζημιές στην Αιτωλοακαρνανία

Οι καταιγίδες προκάλεσαν ζημιές σε καλλιέργειες στην Αιτωλοακαρνανία, ωστόσο πλήρης εικόνα θα υπάρξει μετά τις πρώτες καταγραφές.

Επίσης, η Πυροσβεστική έκανε απαντλήσεις υδάτων από υπόγεια σπιτιών σε περιοχές του Αγρινίου.

Η εικόνα στην Ήπειρο

Προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του Μετσόβου, της Κόνιτσας, των Τζουμέρκων και του Ζαγορίου άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε την Ήπειρο.

metsovo

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, το ύψος του χαλαζιού στο Μέτσοβο έφτασε τα 30 εκατοστά, ενώ οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν καταπτώσεις βράχων και μεταφορά φερτών υλικών που προκάλεσαν ζημιές στο οδικό δίκτυο. Μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Απίστευτο: Χιονίζει στον Όλυμπο

Το άκρως εντυπωσιακό, βέβαια, συμβαίνει στις κορυφές του Ολύμπου.

Πιο συγκεκριμένα, στα 2650 μέτρα από το πρωί χιονίζει, μέσα Ιουλίου!

Δείτε LIVE εικόνα

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την κακοκαιρία

Σχετικές ειδήσεις