ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στον Βόλο: Επιχειρηματίας πυροβόλησε κατά εφοριακών

Απίστευτο περιστατικό στον Βόλο: Επιχειρηματίας πυροβόλησε κατά εφοριακών

Πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης (17/8) στην περιοχή Αγριά του Βόλου. Ένας επιχειρηματίας πυροβόλησε όταν κλιμάκιο εφοριακών του επέβαλε πρόστιμο, μετά από έλεγχο που έκανε στο κατάστημά του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δύο ελεγκτές της εφορίας μπήκαν στο ζαχαροπλαστείο που διατηρεί ο άνδρας προκειμένου να κάνουν τον προβλεπόμενο έλεγχο, κατά τον οποίο διαπίστωσαν σειρά παραβάσεων και του επέβαλαν χρηματικό πρόστιμο.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος τους απείλησε ότι θα τους πυροβολήσει και οι δύο εφοριακοί αποχώρησαν από το μαγαζί. Κατά την έξοδό τους, όμως, άκουσαν έναν πυροβολισμό.

Επί τόπου έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας, οι οποίοι συνέλαβαν τον επιχειρηματία καθώς κατείχε παράνομα ένα πιστόλι και ένα πιστόλι κρότου, με το οποίο και εκτιμούν ότι τελικά πυροβόλησε.

Με αφορμή το νέο αυτό περιστατικό επίθεσης κατά εφοριακών που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου έστειλε σαφές μήνυμα ότι οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά.

«Αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας και απειλών κατά εργαζομένων της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ) κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων τους, χθες στην περιοχή του Βόλου, οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και στόχο την καταπολέμηση και πάταξη της φοροδιαφυγής», επισημαίνεται σε δήλωση της αρμόδιας υφυπουργού.

Και προσθέτει ότι: «Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα. Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν».

Σχετικές ειδήσεις