ΕΛΛΑΔΑ

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για την τραγωδία με το ζευγάρι στο Καϊμακτσαλάν

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για την τραγωδία με το ζευγάρι στο Καϊμακτσαλάν

Νέα τραγωδία με ορειβάτες συγκλονίζει την Ελλάδα – Ένα ζευγάρι τουριστών βρήκε φρικτό θάνατο στο Καϊμακτσαλάν – Τα ίχνη των δύο ατόμων είχαν χαθεί το μεσημέρι του Σαββάτου (10/02)– Σχεδόν μία ημέρα μετά εντοπίστηκαν νεκροί - Πώς συνέβη η τραγωδία

Ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Κυριακής (11/02/2018) στο όρος Βόρας (Καϊμάκτσαλαν), στην Πέλλα. Ένα ζευγάρι από τα Σκόπια, ηλικίας περίπου 30 ετών, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ορειβασίας στο βουνό.

Έπεσαν σε χαράδρα 15 μέτρων

Ήταν πρωί Κυριακής όταν η είδηση έμελλε να σοκάρει το πανελλήνιο. Οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι αγνοούνταν από το μεσημέρι του Σαββάτου είναι νεκροί. Οι σοροί τους εντοπίστηκαν σε χαράδρα βάθους περίπου 15 μέτρων, κοντά στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, στην κορυφή του βουνού.

Οι δύο τους βρέθηκαν από τους διασώστες σε απόσταση σχεδόν 30 μέτρων, ο ένας από τον άλλον, χωρίς τις αισθήσεις τους, όπως ανέφερε το πρωί στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Πουλτίδης.

Οι άνδρες της ομάδας διάσωσης ανέσυραν τις σορούς τους από τη χαράδρα και περίπου στη 13:30 το μεσημέρι της Κυριακής τις μετέφεραν στο καταφύγιο του χιονοδρομικού κέντρου - απ’ όπου είχε ξεκινήσει και η επιχείρηση διάσωσης.

Πώς συνέβη η τραγωδία

Το ζευγάρι, ηλικίας περίπου 30 ετών, από τα Σκόπια συμμετείχε μαζί με άλλους, σε εκδρομή στο όρος Βόρας. Σε κάποιο σημείο της διαδρομής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αποκόπηκε από την ομάδα και τα ίχνη του χάθηκαν. Γύρω στις 14:30 το μεσημέρι του Σαββάτου, αφού ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό τους, με τη συνδρομή τοπικών κλιμακίων της πυροσβεστικής από Έδεσσα και Αριδαία και της 2ης ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη, με τέσσερα οχήματα, 16 άνδρες και δύο ερπυστριοφόρα οχήματα, το ένα της ΕΜΑΚ, το άλλο του τοπικού χιονοδρομικού κέντρου. Τις ενέργειες των διασωστών δυσκόλευαν πολύ οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και η χιονοθύελλα.

Όταν κατάφεραν να τους εντοπίσουν σήμερα το πρωί, ήδη δεν έδειχναν σημεία ζωής. Οι σοροί τους μεταφέρονται στο νοσοκομείο Έδεσσας.

Σχετικές ειδήσεις