ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσηκωμός για τη Μακεδονία: Έρχεται μπαράζ συλλαλητηρίων (pics)

Ξεσηκωμός για τη Μακεδονία: Έρχεται μπαράζ συλλαλητηρίων (pics)

Επί ποδός βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Δυναμικές κινητοποιήσεις, με συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες δέκα πόλεις, προετοιμάζουν οργανώσεις, σωματεία και συλλογικότητες που αντιτίθενται στην απόδοση του όρου «Μακεδονία» στα Σκόπια.

Η πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα για διοργάνωση συγκεντρώσεων στις μεγαλύτερες πόλεις της Μακεδονίας έχει αγκαλιαστεί με ιδιαίτερη θέρμη από Δημάρχους, Μητροπολίτες και τοπικούς φορείς όλων των πόλεων.

sillalithrio makedonia

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Οι αρχικοί φόβοι των διοργανωτών για χαμηλή προσέλευση λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι την 6η Ιουνίου ξεπεράστηκαν. Απλοί πολίτες, εκπρόσωποι σωματείων, πολιτιστικοί σύλλογοι και επιμελητήρια έχουν μπει στη μάχη της διοργάνωσης και κινητοποιούν τα μέλη τους για την ερχόμενη Τετάρτη (06/06).

Δήμαρχοι και Μητροπολίτες καλούν τον λαό να βγει στις πλατείες

Οι Δήμαρχοι αρκετών μακεδονικών πόλεων στηρίζουν με πάθος τις συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία. Αρκετά δημοτικά συμβούλια έχουν λάβει αποφάσεις για τη στήριξη των συγκεντρώσεων.

Στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα βρίσκονται και οι Μητροπολίτες της Μακεδονίας. Στον κυριακάτικο εκκλησιασμό θα αναγνωστούν εγκύκλιοι των Μητροπόλεων που θα καλούν τους πιστούς να γεμίσουν τις πλατείες των πόλεων το απόγευμα της 6ης Ιουνίου.

Ναυλώνονται λεωφορεία για τη μετακίνηση του κόσμου

Δεκάδες λεωφορεία έχουν ήδη ναυλωθεί από πόλεις και χωριά της Μακεδονίας προκειμένου να μεταφέρουν τον κόσμο στα σημεία των συγκεντρώσεων.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις εξής πόλεις: Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη. Το ακριβές σημείο που θα συγκεντρωθούν οι πολίτες σε κάθε πόλη θα ανακοινωθεί από την οικεία δημοτική αρχή.

Το απόγευμα της Δευτέρας (04/06) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για τον συντονισμό Αστυνομίας και διοργανωτών προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι όσοι μετακινηθούν την ημέρα των συγκεντρώσεων.

Συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας

Οι συγκεντρώσεις της Επιτροπής Αγώνα σε 13 πόλεις της Μακεδονίας στάθηκαν αφορμή για τη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων σε τουλάχιστον ακόμη τρεις πόλεις. Ιδιώτες και φορείς διοργανώνουν τις δικές τους συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Θήβα και Ιωάννινα.

Πηγή: thestival.gr

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε επίσης:

Το άγνωστο παιδί της Αλίκης Βουγιουκλάκη και η κρυφή γέννα - Όλη η αλήθεια

3 Ιουνίου: Μεγάλη γιορτή σήμερα - Δείτε ποιοι γιορτάζουν

Σχετικές ειδήσεις