Επίθεση Στρασβούργο: Όλα τα βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Συγκλονιστικές εικόνες από την αιματηρή επίθεση σε…

Συγκλονίζει ο πατέρας της φοιτήτριας: Καταδικάζω τα όσα θλιβερά έγιναν στη φυλακή με τον 19χρονο

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τον…

Καιρός: Τσουχτερό το κρύο στη βόρεια Ελλάδα - Πού έδειξε το θερμόμετρο -9 βαθμούς

Καιρός: Ηλιοφάνεια με τσουχτερό κρύο και κατά…

Δώρο Χριστουγέννων 2018 - Απίστευτη εφαρμογή: Δείτε ΕΔΩ με ένα κλικ πόσα χρήματα θα πάρετε

Το δώρο Χριστουγέννων θα πρέπει να καταβληθεί…

Αλλάζουν οι τιμές στο κρασί: Από πότε θα στοιχίζει λιγότερο

Τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση του Ειδικού…

Ρέθυμνο: Δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτήν την τεράστια μπάλα που είδαν για πρώτη φορά! Τι είναι;

Ρέθυμνο: Δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτήν την τεράστια μπάλα που είδαν για πρώτη φορά! Τι είναι;
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μοιάζει με μια μεγάλη άσπρη μπάλα, ωστόσο πρόκειται για κάτι μοναδικό στο είδος του που βρέθηκε μάλιστα για πρώτη στην Κρήτη!

Με βάρος σχεδόν 4 κιλά, είναι ένα… calvatia gigantea. Και επειδή μάλλον δεν καταλάβατε ακόμα περί τίνος πρόκειται, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα… μανιτάρι!

Η άσπρη στρογγυλή μπάλα, η οποία εντοπίστηκε σε βιωματικό τουριστικό πρόγραμμα που αναδεικνύει την τέχνη της μετακινούμενης κτηνοτροφίας, αποδείχθηκε μοναδική στο είδος της αφού πρόκειται για μανιτάρι calvatia gigantea.

Εντοπίστηκε στο Όρος Κέδρος Ν. Ρεθύμνου, στην πλευρά του Αμαρίου σε υψόμετρο 1700 μέτρων, ενώ είχε διάμετρο 31 εκατοστά, ύψος 21 και βάρος 3,9 κιλά.

Το γιγάντιο μανιτάρι εντόπισε ο αντιδήμαρχος πρωτογενή τομέα του Δήμου Αμαρίου Γεώργιος Σταθωράκης (Ρηγογιώργης), μετακινούμενος ποιμένας του Νότιου Ψηλορείτη και Κέδρους, μέλος της ομάδας βιώσιμου τουρισμού και ανάδειξης της μετακινούμενης κτηνοτροφίας και των προϊόντων της στο ΝΔ Ψηλορείτη και Κέδρος, «Τα μαύρα πρόβατα».

Η ανακάλυψη γνωστοποιήθηκε στο συνεργάτη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και μουσείου Μανιταριών, Γεώργιο Κωνσταντινίδη, ο οποίος πιστοποίησε ότι πρόκειται για την calvatia gigantea και αυτή είναι η πρώτη επίσημη καταγραφή στην Κρήτη για το συγκεκριμένο μανιτάρι.

Μάλιστα του εστάλη ήδη αποξηραμένη φέτα και φωτογραφίες προκειμένου να συμπεριληφθεί στο βιβλίο μανιταριών της Κρήτης που ετοιμάζει.

Πηγή: cretalive.gr

PHOTO GALLERY