ΠΑΙΔΕΙΑ

Ριζικές αλλαγές σε Δημοτικά και Γυμνάσια: Τι ώρα θα ξεκινούν τα μαθήματα

Ριζικές αλλαγές σε Δημοτικά και Γυμνάσια: Τι ώρα θα ξεκινούν τα μαθήματα

Για μικρές αναπροσαρμογές στα υφιστάμενα μαθήματα και τις ώρες τους στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών από το επόμενο σχολικό έτος, έκανε λόγο σε συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» του ρ/σ 9,84 ανέφερε ότι οι προσαρμογές είναι απαραίτητες ώστε να εισαχθεί η διδασκαλία νέων θεματικών ενοτήτων στα σχολεία.

Η υπουργός εξήγγειλε επίσης αλλαγές σε όλα τα προγράμματα σπουδών (είτε με τροποποιήσεις, είτε με πλήρη αντικατάστασή τους) αλλά και νέα βιβλία για όλα τα μαθήματα από το Δημοτικό έως και το Λύκειο.

Η κ. Κεραμέως, όσον αφορά τις θεματικές ενότητες που θα εισαχθούν στα σχολεία (κυκλοφοριακή αγωγή-οδική ασφάλεια, περιβάλλον, υγιεινή, ευαισθητοποίηση κατά της βίας) ανέφερε πως η διδασκαλία θα έχει δύο σκέλη. Το θεωρητικό και το βιωματικό. Οι νέες θεματικές αναμένεται να εισαχθούν από τα νηπιαγωγεία έως και τα γυμνάσια.

Η υπουργός Παιδείας ερωτηθείσα για τα περιστατικά βίας που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και την πρόθεση της να θεσμοθετηθεί δάσκαλος – καθηγητής εμπιστοσύνης, διευκρίνισε ότι οι αρμοδιότητές του θα είναι η επικοινωνία με τα παιδιά, η ενημέρωση του συλλόγου διδασκόντων αλλά και η επικοινωνία με τους γονείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα αναφέρουν.

Τις αρμοδιότητες του δασκάλου ή καθηγητή εμπιστοσύνης θα μπορούν να αναλάβουν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων και όχι ψυχολόγοι ή κοινωνικοί λειτουργοί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις