ΠΑΙΔΕΙΑ

Κοροναϊός: Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες 2020 - Πότε θα πραγματοποιηθούν

Κοροναϊός: Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες 2020 - Πότε θα πραγματοποιηθούν
INTIME NEWS

Ανοιχτά τα ενδεχόμενα παράτασης της σχολικής χρονιάς και μετάθεσης των Πανελλαδικών, άφησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μετά τα προληπτικά μέτρα που έλαβε το υπουργείο για τον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού στη χώρα μας.

Για τα προληπτικά μέτρα που έλαβε το υπουργείο Παιδείας για τον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού, μίλησε στον ΑΝΤ1 η Νίκη Κεραμέως, το πρωί της Τετάρτης (11/03). Το κλείσιμο των σχολείων για τις επόμενες 14 ημέρες, όπως υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας, αποτελεί μια δράση προληπτική για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού Covid-19. «Είναι ένα μέτρο αυστηρό, αλλά δραστικό και αφορά όλες τις εκπαιδευτικές ομάδες και βαθμίδες», πρόσθεσε.

Η κ. Κεραμέως, τόνισε επίσης ότι πέραν της απόφασης για το κλείσιμο των σχολείων, υπάρχει και η ατομική ευθύνη όλων. «Τα παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν τις δραστηριότητες τους και να τηρούν με αυστηρότητα τα μέτρα ατομικής προστασίας για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού», είπε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός Παιδείας δήλωσε κατηγορηματικά ότι η σχολική χρονιά δεν πρόκειται να χαθεί σε καμιά περίπτωση. «Έχουμε λύσεις για κάθε περίπτωση», τόνισε.

Όσον αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, η κ. Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι αυτές θα γίνουν κανονικά, αν και ίσως χρειαστεί να μετατεθούν χρονικά αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν ότι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, σε περίπτωση που παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων, είναι οι Πανελλαδικές να διεξαχθούν τον Ιούλιο ή και τον Σεπτέμβριο.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια

Η κ. Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε σε όλα τα πιθανά σενάρια που υπάρχουν για τα σχολεία αλλά και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

«Εάν μιλάμε για αναστολή λειτουργίας των σχολείων για 2 με 3 εβδομάδες, τότε τα μαθήματα θα αναπληρωθούν με αναμόρφωση των ωρών διδασκαλίας και περικοπή περιπάτων», είπε η υπουργός.

Εάν πάμε σε μεγαλύτερης διάρκειας αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων – κάτι το οποίο δεν απέκλεισε – τόνισε πως θα εξετάσουμε και άλλα μέτρα, όπως η επέκταση της σχολικής χρονιάς και η μείωση της ύλης.

Κλειστά και τα φροντιστήρια

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, απαγορεύεται η λειτουργία των φροντιστηρίων για 14 ημέρες, μετά από την παρέμβαση της υπουργού Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, στις υπουργικές αποφάσεις που θα εκδοθούν περιλαμβάνονται φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, κέντρα δια βίου μάθησης κ.α.

Όπως τόνισε στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φροντιστών κ. Βαφειαδάκης, «Ο,τι μας πουν θα το κάνουμε. Προέχει η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των μαθητών».

Σχετικά με τους μαθητές των Πανελλαδικών εξετάσεων, ο κ. Βαφειάδης, τόνισε πως επικρατεί κάποια αναταραχή όπως είναι λογικό, ωστόσο «είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν παραστεί ανάγκη, θα καλύψουμε το κενό που θα δημιουργηθεί με εξ' αποστάσεως εκπαίδευση, με την χρήση τεχνολογικών μέσων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Στα 99 πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - 10 νέα ανακοινώθηκαν σήμερα (11/03)

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Αυτό είναι το τηλέφωνο που πρέπει να καλέσετε σε περίπτωση ανάγκης

Σχετικές ειδήσεις