ΠΑΙΔΕΙΑ

Ενίσχυση της ψηφιακής εκπαίδευσης με τη δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού στα δημόσια σχολεία

Ενίσχυση της ψηφιακής εκπαίδευσης με τη δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού στα δημόσια σχολεία

Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει ολόκληρη η χώρα από τις αρχές Μαρτίου, εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και των αναγκαστικών μέτρων lock down, που επιβλήθηκαν στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσής του, αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν και οι μαθητές. Τα σχολεία αναγκαστικά παραμένουν κλειστά και όλα τα παιδιά μένουν στο σπίτι από τις 11 Μαρτίου.

Η πολιτεία επιχείρησε να αντιμετωπίσει αυτό το κενό στην εκπαιδευτική διαδικασία, διοργανώνοντας, μεταξύ άλλων, μαθήματα τηλεκπαίδευσης για όλες τις σχολικές βαθμίδες. Ο δάσκαλος από το σπίτι του και το κάθε παιδί από το δικό του, συνδέονται στο διαδίκτυο δημιουργώντας μια «ηλεκτρονική τάξη», που μπορεί μεν να μην αντικαθιστά το πνεύμα και την ουσία της κανονικής, είναι όμως εξαιρετικά σημαντική, ώστε τα παιδιά να διατηρούν την επαφή τους με το σχολικό περιβάλλον, να συνομιλούν με τον δάσκαλο, τον καθηγητή τους και τους συμμαθητές τους και να εξακολουθούν να παρακολουθούν τη διδακτέα ύλη.

Το γεγονός αυτό, που χαιρετίστηκε από το σύνολο της κοινωνίας ως «πρόοδος» για την εκπαίδευση στην Ελλάδα, ανέδειξε δυστυχώς μια δυσάρεστη πραγματικότητα: Δεν είχαν ευθύς εξαρχής όλοι οι μαθητές τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από το σπίτι τους μαθήματα τηλεκπαίδευσης, διότι δεν διέθεταν τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό. Είναι αλήθεια ότι η πλειοψηφία των νοικοκυριών στην Ελλάδα διαθέτει αυτή τη στιγμή έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή ένα tablet, μέσω του οποίου οι μαθητές μπορούν να συνδεθούν στην «ηλεκτρονική τάξη» τους. Έστω όμως και στην περίπτωση, που μόνο ένας μαθητής από μία τάξη δεν έχει αυτή τη δυνατότητα, διότι δεν διαθέτει ούτε υπολογιστή, ούτε laptop ή tablet στο σπίτι, τότε αυτομάτως δημιουργούνται ανισότητες, δημιουργούνται μαθητές «διαφορετικών ταχυτήτων» και η ουσία του όλου εγχειρήματος, ακυρώνεται.

Η Anytime στο πλευρό των μαθητών, στηρίζει την Παιδεία

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε από την αρχή του προγράμματος ότι όπου διαπιστώνονται τέτοιες ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό, θα καλύπτονται άμεσα, ώστε κανένας μαθητής να μη νιώθει αποκλεισμένος. Πρόκειται, όπως είναι φανερό, για ένα τεράστιο κόστος, το οποίο κλήθηκε το κράτος να καλύψει, εν μέσω πολλών άλλων που προέκυψαν ακριβώς λόγω της πανδημίας και του lockdown που ακολούθησε. Η Anytime, η πρώτη direct ασφάλιση στην Ελλάδα από την INTERAMERICAN, αντιλήφθηκε άμεσα το ζήτημα που είχε προκύψει και φρόντισε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο, στηρίζοντας έμπρακτα τον τομέα της Παιδείας στη χώρα μας: Πολύ σύντομα, δώρισε 1.500 tablets υψηλών προδιαγραφών, προκειμένου αυτός ο τεχνολογικός εξοπλισμός να ενισχύσει τα δημόσια σχολεία της χώρας μας.

Η πρόσβαση στη γνώση είναι για την Αnytime ύψιστης σημασίας. Οι μαθητές που χρειάζονται στήριξη την έχουν, άμεσα και γρήγορα, γιατί τόσο αυτοί όσο και οι οικογένειές τους, αλλά και οι δάσκαλοί τους την αξίζουν, στο πλαίσιο του αγώνα που δίνουν για την εκπαίδευση και την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων της νέας γενιάς. Έτσι, 1.500 tablets HUAWEI T3 9.6" κατανέμονται μέσω του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε νομούς της Ελλάδας, όπου καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες ανάγκες. Το όφελος φυσικά είναι διπλό, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα, καθώς ενισχύεται η τηλεκπαίδευση, όπως εφαρμόζεται εν μέσω καραντίνας, όμως παράλληλα καλλιεργούνται οι ψηφιακές δεξιότητες παιδιών, που μέχρι τώρα δεν είχαν την ευκαιρία αυτή.

Η Anytime άλλωστε είναι συνδεδεμένη με την τεχνολογία λόγω του digital χαρακτήρα της και δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια προσπάθεια, που ενισχύει το όραμά της για έναν κόσμο με λιγότερα εμπόδια και δυσκολίες, όπου όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν με αισιοδοξία και χαρά την καθημερινότητά τους. Κάθε στιγμή έχει αξία, κάθε στιγμή αξίζει περισσότερα κι αυτό η Anytime το κάνει καθημερινά πράξη, με συνέπεια και αποτελεσματικότητα.