ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2020 - ΕΠΑΛ: Πώς χαρακτηρίζονται τα θέματα στα Νέα Ελληνικά

Πανελλήνιες 2020 - ΕΠΑΛ: Πώς χαρακτηρίζονται τα θέματα στα Νέα Ελληνικά
INTIME NEWS

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020: Ξεκίνησαν σήμερα, Τρίτη 16 Ιουνίου οι εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ - Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις στο Newsbomb.gr

Η πρώτη ημέρα των πανελληνίων εξετάσεων στα ΕΠΑΛ, έφτασε με τους υποψηφίους να αγωνιούν για τα θέματα και τις απαντήσεις που δόθηκαν.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας).

Ο Ακαδημαϊκός υπεύθυνος Ν. Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Ομίλου Πουκαμισάς, Γιώργος Χρυσουδάκης, σχολιάζει τα σημερινά θέματα, κυρίως σε ό,τι αφορά στην επαρκή αποκωδικοποίηση των ερωτήσεων, ώστε οι μαθητές ν’ απαντήσουν στοχευμένα και αποτελεσματικά.

Δείτε τον σχολιασμό των Θεμάτων των Νέων Ελληνικών για τα ΕΠΑΛ:

Συνολικά, φέτος, περίπου 100.000 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 77.970 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι περισσότεροι εξεταζόμενοι στο «νέο» σύστημα και οι υπόλοιποι στο «παλαιό».

Σε άρθρο του Κοσμά Βίδου για την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στα Νέα Ελληνικά

Δείτε τις απαντήσεις

Για μία ακόμη χρονιά, το Νewsbomb.gr βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων.

Το Νewsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ» θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2020 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2020, έως ότου ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

1 η δραστηριότητα

Α1. Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού (22 Μαρτίου) στοχεύει στην προβολή της σημασίας του υδάτινου στοιχείου, έστω και σε συμβολικό επίπεδο. Υπενθυμίζει ότι το νερό, ως βασικό συστατικό του ανθρώπινου σώματος είναι εξίσου σημαντικό με το οξυγόνο και το φως και δεν πρέπει να το υποτιμούμε.

Τέλος, η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας για το Νερό δηλώνει εμφατικά ότι το νερό είναι ένα αγαθό που χρειάζεται προστασία από τον συνειδητοποιημένο άνθρωπο, καθώς η λειψυδρία αποτελεί έναν απτό κίνδυνο για το άμεσο μέλλον, σε παγκόσμιο επίπεδο.

2 η δραστηριότητα
Α2. Τίτλος  Για να μην πούμε το νερό … νεράκι… / Ο συγκεκριμένος τίτλος – που παραπέμπει και σε γνωστή λαϊκή ρήση – εστιάζει στο συναίσθημα του δέκτη, με τρόπο χαριτωμένο, αλλά και ενδεικτικό των συνεπειών που μπορεί να έχει για τον άνθρωπο η έλλειψη του νερού (χρήση υποκοριστικού: «νεράκι»).

Έτσι, χωρίς να τραγικοποιεί το πρόβλημα, περνάει το αναγκαίο μήνυμα στον δέκτη.
Α3. Η χρήση του α’ πληθυντικού προσώπου αποπνέει συλλογικότητα και ευαισθητοποιεί τους αναγνώστες, καθώς το πρόβλημα αφορά τους πάντες. Παράλληλα, ο συγγραφέας συμμετέχει στον γενικότερο προβληματισμό και καταδεικνύεται η ανάγκη για συλλογική δράση. Τέλος, το ύφος του κειμένου γίνεται άμεσο και οικείο.
Α4. Παγκόσμια προτεραιότητα / Βασανισμένες γυναίκες / Έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους / Χτυπούν τον κώδωνα / Ατμοσφαιρική ρύπανση / Να χειροτερεύσουν την κατάσταση

Το πρόγραμμα

Στα ΕΠΑΛ, μετά την εξέταση των Νέων Ελληνικών (16/6), θα πραγματοποιηθεί η εξέταση στα Μαθηματικά (Άλγεβρα) στις 18/6.

Στη συνέχεια, από τις 20 έως και τις 30/6 θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 και είναι κοινή για τους υποψηφίους. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Εξαίρεση, το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο (ΕΠΑΛ), για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2020

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2020: «Ιδιαιτέρως απαιτητικά» τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα