ΠΑΙΔΕΙΑ

Παιδικοί σταθμοί: Το πρώτο κουδούνι 1η Σεπτεμβρίου - Τι θα ισχύσει για τους μικρούς μαθητές

Παιδικοί σταθμοί: Το πρώτο κουδούνι 1η Σεπτεμβρίου - Τι θα ισχύσει για τους μικρούς μαθητές

Κορονοϊός: Ανοίγουν την 1η Σεπτεμβρίου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί - Τι ισχύει για τη χρήση μασκών στα νήπια σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών κανονικά από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη που είχαν την Τρίτη(25/08) η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Παπαστεργίου με την Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας.

Με βάση την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιστημονική Επιτροπή αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, σε καθημερινή βάση, για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται, χωρίς κανέναν περιορισμό στις δυναμικότητες και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων και των οδηγιών.

Τα μέτρα αυτά είναι:

  • Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.
  • Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
  • Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.
  • Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Δύο μάσκες σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό

Δύο θα είναι οι υφασμάτινες μάσκες που θα δίνονται σε κάθε μαθητή και κάθε εκπαιδευτικό σε όλα τα σχολεία της χώρας στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, όπως ξεκαθάρισε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Η υφυπουργός τόνισε πως θα υπάρχουν αντισηπτικά σε κάθε τάξη και πως το υπουργείο θα εφαρμόσει τα μέτρα που υποδεικνύονται από τους επιστήμονες.

Στο άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε σήμερα και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο MEGA.

«Η χρήση της μάσκας είναι ασφαλής και εκτός από ασφαλής είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, μια ασπίδα που προστατεύει τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γονιός που θα στείλει το παιδί του σχολείο χωρίς μάσκα. Στο σχολείο πρέπει να φορούν όλοι μάσκα. Αν κάποιος δεν φοράει μάσκα δεν μπορεί να συμμετέχει στις δραστηριότητες του σχολείου. Θα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες. Δεν θα μπορεί να συμμετέχει μαθητής στην τάξη χωρίς μάσκα. Μιλάμε για την προστασία της δημόσιας υγείας», ανάφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε πως «όπως είναι υποχρεωτικό να φοράμε την μάσκα στα μέσα μεταφοράς το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν θα μπορεί κανείς να μην φοράει μάσκα στο σχολείο» τόνισε.

Ερωτηθείσα για τα πρωτάκια που θα πάνε σχολείο και τη χρήση μάσκας, υπουργός Παιδείας διευκρίνισε «από 4 ετών δηλαδή και από το προνήπιο θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας» είπε και πρόσθεσε πως «έχει αποδειχθεί ότι τα πολύ μικρά παιδιά είναι πιο προσαρμοστικά».

Προέτρεψε δε για ακόμα μια φορά τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο σχολείο ώστε να μην περνούν πολλές ώρες με τις πιο ευάλωτες ομάδες όπως είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τραγική κατάσταση στην Αττική με πάνω από 100 κρούσματα- Ποιες είναι οι μολυσμένες πόλεις