ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2022: Αυτή είναι η αλλαγή τις τελευταίας στιγμής - Πώς υπολογίζονται τα μόρια

Πανελλήνιες 2022: Αυτή είναι η αλλαγή τις τελευταίας στιγμής - Πώς υπολογίζονται τα μόρια
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022
Intime News

Στην τελική ευθεία χιλιάδες υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες 2022 - Αλλαγές στους συντελεστές βαρύτητας λίγο πριν την έναρξη των εξετάσεων - Δείτε σε ποια τμήματα

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις 2022 για τους υποψήφιους των ΓΕΛ ξεκινούν στις 3 Ιουνίου με το μάθημα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας) ενώ μια μέρα νωρίτερα, στις 2 Ιουνίου ξεκινούν οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ.

Την ίδια ώρα, σε διορθώσεις στην απόφαση για τους συντελεστές βαρύτητας προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας λίγο πριν την έναρξη των Πανελλαδικών 2022 που αφορούν τους Συντελεστές Βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων των Επαγγελματικών Λυκείων η οποία υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2021.

Οι νέοι πίνακες που αναρτήθηκαν είναι οι εξής:

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ με τις αλλαγές

Πανελλαδικές 2022: Πώς υπολογίζονται τα μόρια φέτος

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετέχει στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 και εφεξής για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής: ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας, όπως αυτός καθορίστηκε με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Τα τέσσερα ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί 1.000, για να προκύψει ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου.

Δεδομένου του γεγονότος ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, όπως τέθηκαν από τα Ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ιδίου γνωστικού αντικειμένου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων.

Πανελλήνιες 2022: Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Το διάστημα 3 - 10 Ιουνίου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και από 2 μέχρι 17 Ιουνίου των Επαγγελματικών Λυκείων. Η αρχή των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 γίνεται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών για τους μαθητές των ΕΠΑΛ την Πέμπτη 2 Ιουνίου.

Πρόγραμμα Πανελληνίων 2022 - Οι μαθητές των γενικών λυκείων (ΓΕΛ) εξετάζονται:

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Πανελλήνιες 2022: Οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) εξετάζονται: