ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2023: Τι ώρα θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες σε sms και στο results.it.minedu.gov

Αποτελέσματα Πανελλήνιες
In Time

Αποτελέσματα Πανελληνίων: Σήμερα, Πέμπτη, μετά τις 13:00 θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Ενιαίων Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες.

Επιπλέον, σχετικές καταστάσεις θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας και θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Οι βαθμολογίες και σε SMS

Oι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση. Η συγκεκριμένη εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας - ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα στα ειδικά μαθήματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2023, ενώ θα ξεκινήσει και η έναρξη συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Οι αλλαγές στο Μηχανογραφικό

Αυτό που αλλάζει φέτος στη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού, είναι πως η υποβολή τους θα πραγματοποιηθεί σε μία φάση, αντί για δύο.

Πιθανότατα, η πλατφόρμα για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και Παράλληλου Μηχανογραφικού για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ θα είναι ανοικτή στις αρχές Ιουλίου.

Ολοκλήρωση εξετάσεων

Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνονται οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων και των αγωνισμάτων για την εισαγωγή στα ΤΕΦΦΑ.

Συγκεκριμένα, σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στα μαθήματα:

  • Ιταλικά (29 Ιουνίου).