ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2023: Απόφοιτοι λυκείων με πολύ υψηλές βαθμολογίες περιγράφουν τις δυσκολίες

Πανελλήνιες 2023: Απόφοιτοι λυκείων με πολύ υψηλές βαθμολογίες περιγράφουν τις δυσκολίες
Intime / φωτογραφία αρχείου

Τέσσερις απόφοιτοι λυκείων της Πάτρας με πολύ υψηλές βαθμολογίες στις πανελλαδικές εξετάσεις, περιγράφουν τις προσπάθειες που κατέβαλαν και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.

Τέσσερις απόφοιτοι λυκείων της Πάτρας, που κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολύ υψηλές βαθμολογίες στις πανελλαδικές εξετάσεις, περιγράφουν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τις προσπάθειες που κατέβαλαν και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, ώστε να πετύχουν τους στόχους τους.

Παράλληλα, ευχαριστούν τους καθηγητές τους, καθώς και τις οικογένειές τους, για την σημαντική βοήθεια που τους παρείχαν.

Η Βασιλική Καραχάλιου συγκέντρωσε 19.260 μόρια και θέλει να εισαχθεί στην Ιατρική σχολή.

Όπως λέει η υποψήφια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η φετινή χρονιά ήταν μία χαλαρή χρονιά, αφού διάβαζα με σύστημα και χωρίς υπερβολές, δηλαδή περίπου τρεις ώρες την ημέρα».

Επίσης, συνεχίζει, «ήξερα πώς να διαβάζω. Έδινα αρκετή βάση στις επαναλήψεις και στα διαγωνίσματα, χωρίς να έχω ιδιαίτερο άγχος». Μάλιστα, όπως τονίζει, «είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο, διότι ρύθμιζα το πρόγραμμά μου ώστε να προλαβαίνω και το διάβασμα αλλά και τις βόλτες».

Ο Ηλίας Μουτογεώργος συγκέντρωσε 19.120 μόρια και στόχος του είναι να εισαχθεί στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η χρονιά της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις ήταν μία μεταβατική περίοδος, κυρίως λόγω της ύλης που ήταν μεγάλη σε όγκο, αλλά και της δυσκολίας της».

Ακόμη, όπως προσθέτει, «θεωρώ ότι φέτος οι πανελλαδικές απαιτούσαν συνεχή προσπάθεια, επιμονή, υπομονή, στοχοπροσήλωση, μεράκι και τακτικό διάβασμα».

Παράλληλα σημειώνει: «Θυσίασα κάποιες εξόδους με τους φίλους, αλλά δεν μπορώ να πω ότι διάβαζα όλη ημέρα, ενώ κατάφερα να ασχοληθώ και με το χόμπι μου που είναι η μουσική».

Η Δέσποινα Ιωάννου, η οποία συγκέντρωσε 19.100 μόρια, θέλει να εισαχθεί στην Ιατρική σχολή.

Όπως τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η τελευταία χρονιά ήταν μία δύσκολη χρονιά, διότι όταν θέτεις υψηλούς στόχους έχεις πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό σου και θέλεις πάντα να πετυχαίνεις το καλύτερο».

Επίσης, προσθέτει: «Αγωνίζεσαι συνεχώς, αφού στην ουσία είναι μία αναμέτρηση με τον ίδιο σου τον εαυτό».

Όσον αφορά τον ελεύθερο χρόνο, σημειώνει ότι «δεν είχα και πάρα πολύ, διότι ο όγκος της ύλης ήταν πάρα πολύ μεγάλος, κάτι που δεν σου επιτρέπει να κάνεις μία επιφανειακή ανάγνωση, όταν θέλεις να εμβαθύνεις και να κάνεις το καλύτερο που μπορείς».

Ο Μύρωνας Αυγουστάκης συγκέντρωσε 19.060 μόρια και στόχος του είναι να εισαχθεί Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η χρονιά ήταν δύσκολη και χρειάστηκε αρκετή προετοιμασία, διότι η ύλη ήταν εκτενής, αλλά πιστεύω ότι όλα πήγαν μία χαρά, αφού ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές μου».

Όπως προσθέτει, «ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές, διότι οι ώρες που επένδυσα, αφού δεν είχα καθόλου ελεύθερο χρόνο, στο στόχο που είχα βάλει, είχαν αποτέλεσμα και χαίρομαι πάρα πολύ που τα κατάφερα».