ΠΑΙΔΕΙΑ

Με Γλώσσα και Μαθηματικά το δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Με Γλώσσα και Μαθηματικά το δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Το υπουργείο Παιδείας δίνει βάρος στην ψηφιακή μάθηση με το δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο, για Γλώσσα και Μαθηματικά.

Πρωτοβουλίες για επέκταση της ενισχυτικής διδασκαλίας αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας, με ένα δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο για τους μαθητές Γυμνασίου και έπειτα Λυκείου σε όλη την επικράτεια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», πρόκειται για μια λογική του υπουργείου που ευθυγραμμίζεται με τις συνήθειες των εφήβων, οι οποίοι παρακαλουθούν καθημερινά πολλά βίντεο.

Το νέο project του υπουργείου αναμένεται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2024 και θα αφορά σε δύο μαθήματα, τη Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά. Στα μαγνητοσκοπημένα βίντεο θα πρωταγωνιστούν εκπαιδευτικοί που θα επεξηγούν συγκεκριμένα κεφάλαια της σχολικής ύλης.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το ψηφιακό φροντιστήριο σε πρώτη φάση θα αφορά τους μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου, ενώ από τον Σεπτέμβριο στην πλατφόρμα θα έχουν πρόσβαση και οι μαθητές του Λυκείου.

Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα, οι μαθητές της Γ' Λυκείου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν live μαθήματα μέσω ειδικής πλατφόρμα.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα πως θα επιλεγούν οι εκπαιδευτικοί, με το δημοσίευμα της εφημερίδας να αναφέρει ότι θα γίνει πρόσληψη είτε μέσω ανάληψης έργου είτε μέσω της αξιοποίησης ήδη υπηρετούντων καθηγητών.