ΠΑΙΔΕΙΑ

ΕΚΠΑ - Αντιπρύτανης Ευσταθόπουλος: Ψευδές ότι «κατέβασα» τον σέρβερ - Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη

ΕΚΠΑ
Η Διοίκηση του ΕΚΠΑ έχει λάβει επιπλέον μέτρα φύλαξης του κτηρίου του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου
INTIME NEWS

Ο Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Ιατρικής Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, διεψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή του στη διακοπή της λειτουργίας του server του πανεπιστημίου, προκειμένου να μην διεξαχθούν ηλεκτρονικά οι εξετάσεις του εξαμήνου. 

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας (12/02) την ώρα των διαδικτυακών εξετάσεων στο ΕΚΠΑ, με φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους να «κατεβάζουν» τον σέρβερ και να μπλοκάρουν τη διεξαγωγή της εξεταστικής, σε διαμαρτυρία για το σχέδιο νόμου για τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Σήμερα (14/02/2024), το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Παντελής Βαϊνάς υποστήριξε ότι «υπήρξε μία διαπραγμάτευση με τον αντιπρύτανη Ευσταθόπουλο ώστε να κλείσει για συμβολικούς λόγους ο σέρβερ, για λίγη ώρα. Το δέχθηκε ο κ. Ευσταθόπουλος και έκανε διακοπή του σέρβερ εξ αποστάσεως. Ήταν μία συμβολική ενέργεια».

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Ευσταθόπουλου, ο οποίος με δήλωσή του διαψεύδει τον κ. Βαϊνά. «Ενημερώθηκα ότι ο συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ κ. Βαϊνάς, δήλωσε σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή σήμερα ότι εγώ "κατέβασα" τον server του Πανεπιστημίου τη Δευτέρα το πρωί. Αυτό είναι προδήλως ψευδές και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Αντίθετα εγώ είμαι αυτός που έχω αναλάβει το συντονισμό της υλοποίησης των εξ αποστάσεως εξετάσεων στο ΕΚΠΑ. Επιπλέον, εγώ είμαι αυτός που έχω αναλάβει με εντολή του Πρύτανη τη διενέργεια της ΕΔΕ. Αυτό που έγινε με τον server το έχω ήδη χαρακτηρίσει ως δολιοφθορά και παράνομη ενέργεια σοβαρού βαθμού. Αν ο κ. Βαϊνάς δεν ανακαλέσει όσα ανυπόστατα δήλωσε για μένα, είναι αυτονόητο ότι θα προσφύγω στη δικαιοσύνη» τονίζει ο Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ έχει αποφασίσει ομόφωνα να διεξαχθούν εξ αποστάσεως οι εξετάσεις, σε όσες Σχολές και Τμήματα δεν είναι δυνατή η διενέργειά τους δια ζώσης. Χθες, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, η εξεταστική πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα σε όλες τις Σχολές του Πανεπιστημίου.

Για τα γεγονότα της Δευτέρας, η διοίκηση του ΕΚΠΑ αναφέρει πως «κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας διακόπηκε η λειτουργία του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου του Πανεπιστημίου, μέσα από το οποίο διενεργούνται οι εξ αποστάσεως εξετάσεις των φοιτητών, για περίπου μία ώρα. Λόγω της διακοπής στο διάστημα αυτό, αναβλήθηκαν οι εξετάσεις σε δύο μαθήματα στη Νομική Σχολή, σε ένα στη Φιλοσοφική Σχολή, σε δύο μαθήματα στη Σχολή Θετικών Επιστημών και σε τρία στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, τα οποία επαναπρογραμματίστηκαν. Οι εξετάσεις στα υπόλοιπα μαθήματα τόσο στις ανωτέρω Σχολές όσο και στις υπόλοιπες Σχολές του ΕΚΠΑ διενεργήθηκαν κανονικά, είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως.

Αμέσως μετά το συμβάν ο Πρύτανης διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει με κλήση εμπλεκομένων.

Επιπλέον, η διοίκηση του ΕΚΠΑ έθεσε σε αναστολή καθηκόντων, μόλις πληροφορήθηκε τις δημόσιες δηλώσεις του, υπάλληλο ο οποίος ο ίδιος δήλωσε ότι είχε καθοριστική εμπλοκή στο συμβάν, ενώ ενημέρωσε και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η Διοίκηση του ΕΚΠΑ έχει λάβει επιπλέον μέτρα φύλαξης του κτηρίου του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου, όπου βρίσκονται τα κεντρικά υπολογιστικά συστήματα του Ιδρύματος και παράλληλα δημιουργούνται υποδομές για εφεδρικό υπολογιστικό σύστημα».

ΕΚΠΑ
Διαμαρτυρία στην πρυτανεία του ΕΚΠΑINTIME NEWS

Το πρωί της Τετάρτης (14/02/2024) πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, για να ανασταλεί η ΕΔΕ σε βάρος των διοικητικών υπαλλήλων που είχαν εμπλοκή στο συμβάν.

Σχετικές ειδήσεις