ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2015: Τι πρέπει να τρώτε

Πανελλήνιες 2015: Τι πρέπει να τρώτε

Η φάση των Πανελλήνιων εξετάσεων είναι από τις πιο δύσκολες στη ζωή του παιδιού και για να αντιμετωπίσει το άγχος, τις υψηλές απαιτήσεις και το δύσκολο πρόγραμμα των Πανελλαδικών 2015, πρέπει να έχει μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή

Διαβάστε μερικές συμβουλές όπως έχουν διατυπωθεί από έμπειρους διατροφολόγους:

Πρωινό: Είναι αποδεδειγμένα το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας καθώς παρέχει όλη την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο νους για να λειτουργήσει μέσα στην ημέρα. Ένα «καλό» πρωινό προϋποθέτει ισορροπία στην κατανάλωση και όχι υπερβολές. Ενδεικτικά γεύματα: Γάλα ή γιαούρτι με δημητριακά ή ψωμί και φρούτο ή μαρμέλαδα.

Ενδιάμεσα συχνά γεύματα: Μικρότερα γεύματα βοηθούν στην αποτελεσματική πέψη και απορροφώνται ευκολότερα από τον οργανισμό μειώνοντας την πιθανότητα κορεσμού και της «βαρυστομαχιάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015

Προτείνεται η κατανάλωση 1-2 φρούτων εποχής ή ένα ποτήρι φυσικού χυμού. Επιπλέον, το γιαούρτι, σε συνδυασμό με κομμένα φρούτα, αποτελεί ιδανική πηγή ενέργειας.

Μεσημεριανό-Βραδινό: Από πλευράς θερμίδων, τα δύο αυτά γεύματα είναι τα βασικότερα καθώς παρέχουν το 50% με 60% των ημερήσιων θερμίδων που λαμβάνουμε. Στη συγκεκριμένη κατηγορία θα πρέπει να καταναλώνονται τρόφιμα από όλες τις κατηγορίες. Προσοχή χρειάζεται απλά στο βραδινό το οποίο θα πρέπει να είναι πιο ελαφρύ, προκειμένου να μην παρουσιάζονται δυσκολίες στην πέψη κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Γενικότερες συμβουλές: Σε κάθε περίπτωση η σωστή μάσηση και το πολύ νερό βοηθούν σημαντικά τον οργανισμό ενώ είναι αρκετά σημαντικό να αποφεύγετε την κατανάλωση καφέ, τσαγιού και ζάχαρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2015