ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2015: Όλα όσα πρέπει να προσέχουν οι υποψήφιοι στις εξετάσεις

Πανελλήνιες 2015: Όλα όσα πρέπει να προσέχουν οι υποψήφιοι στις εξετάσεις

Χιλιάδες υποψήφιοι, με την αγωνία τους να είναι στο ζενίθ, ρίχτηκαν σήμερα, Δευτέρα 18 Μαΐου, στη μάχη των πανελληνίων εξετάσεων.

Μερικές γενικές οδηγίες, της τελευταίας στιγμής, είναι οι εξής:

Αφήνουμε για το τέλος την ύλη που γνωρίζουμε καλύτερα και δεν επιμένουμε την τελευταία ημέρα σε όλη την ύλη.
Εστιάζουμε κυρίως σε όσα αισθανόμαστε ότι μας δυσκολεύουν.

Είμαστε συνεπείς στην παρακολούθηση των επναληπτικών μαθημάτων του φροντιστηρίου.

Δεν ξενυχτάμε άσκοπα, φροντίζουμε να κοιμηθούμε νωρίς για να αισθανόμαστε ξεκούραστοι, καθώς η διαδικασία είναι πολύωρη.

Αποφεύγουμε συγκρούσεις και άτομα που μας μεταδίδουν άγχος.

Διαβάζουμε και ξαναδιαβάζουμε προσεκτικά τις οδηγίες και τα ζητούμενα κάθε θέματος.

Στη διάρκεια της εξέτασης διαβάζουμε προσεκτικά τις εκφωνήσεις, πιθανώς και παραπάνω από δύο φορές, σκιαγραφώντας διαγραμματικά την απάντηση στο πρόχειρο.

Αν «κολλήσουμε» σε κάποιο θέμα προχωράμε σε άλλο, χωρίς να χάνουμε χρόνο. Γυρίζουμε σε αυτό που μας δυσκολεύει, όταν τελειώσουμε με τα υπόλοιπα.

Παίρνουμε μαζί μας στο εξεταστικό κέντρο νερό ή ένα χυμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Οι μαθητές, προκειμένου να ανταποκριθούν στο πρόγραμμα των εξετάσεων πρέπει να μην παραλείπουν βασικά γεύματα, να πίνουν πολύ νερό και να αποφεύγουν την κατανάλωση καφέ, τσαγιού και ζάχαρης.

Οι διατροφολόγοι δίνουν τις εξής συμβουλές για τη δύσκολη περίοδο των Πανελλήνιων εξετάσεων:

Πρωινό: Το καλό πρωινό παρέχει όλη την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργήσει μέσα στην ημέρα. Αποφύγετε τις υπερβολές στις ποσότητες και προτιμήστε: γάλα ή γιαούρτι με δημητριακά ή ψωμί και φρούτο ή μαρμελάδα.

Ενδιάμεσα συχνά γεύματα: Τα μικρότερα γεύματα μειώνουν την πιθανότητα να βαρυστομαχιάσει κανείς, απορροφώνται καλύτερα από τον οργανισμό και συντελούν στο να είναι αποτελεσματικότερη η πέψη. Ενδεικτικά: 1-2 φρούτα εποχής ή ένα ποτήρι φυσικός χυμός. Επίσης, το γιαούρτι, σε συνδυασμό με κομμένα φρούτα, αποτελεί ιδανική πηγή ενέργειας.

Μεσημεριανό-Βραδινό: Μην αποκλείεται τρόφιμα από καμία κατηγορία, αλλά μην παραφορτώνετε το βραδινό για να μην εμποδίζεται ο ύπνος.

Σχετικές ειδήσεις