ΠΑΙΔΕΙΑ

Βάσεις 2015: Πόσο επηρέασε η ανεργία την πτώση

Βάσεις 2015: Πόσο επηρέασε η ανεργία την πτώση

Η πτώση της ζήτησης για σχολές που σχετίζονται με επαγγέλματα που χτυπήθηκαν ιδιαίτερα από την κρίσηαποτυπώθηκε στις βάσεις των πολυτεχνικών σχολών.

Δίπλα στην κατακόρυφη πτώση των αριστούχων λόγω του βαθμού δυσκολίας των θεμάτων, την αυστηρότερη ρύθμιση για τις μετεγγραφές και την οικονομική κρίση η οποία εμπόδισε πολλούς να δηλώσουν σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους, βρίσκεται και η προοπτική εξόδου στην αγορά εργασίας, ως λόγοι που οδήγησαν στον καταποντισμό των βάσεων.

Η πτώση της ζήτησης για σχολές που σχετίζονται με επαγγέλματα, τα οποία χτυπήθηκαν ιδιαίτερα από την κρίση, όπως ο κατασκευαστικός κλάδος, αποτυπώθηκε στις βάσεις των πολυτεχνικών σχολών.

Πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι βάσεις στις σχολές των πολιτικών μηχανικών που κατρακύλησαν πάνω από 1.300 μόρια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και πάνω από 1.400 μόρια στις άλλες πόλεις.

«Αυτή η τόσο μεγάλη πτώση δεν δικαιολογείται από τα βαθμολογικά στοιχεία, αλλά από τις προοπτικές που ένιωθαν ότι είχαν οι υποψήφιοι σχετικά με την επαγγελματική αποκατάσταση», σημείωσε ο εκπαιδευτικός αναλυτής Στράτος Στρατηγάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Σχετικές ειδήσεις