ΠΑΙΔΕΙΑ

Για γέλια! «Τζόγος» οι Πανελλήνιες - 1.000 μόρια μπόνους σε όσους δηλώσουν μία σχολή

Για γέλια! «Τζόγος» οι Πανελλήνιες - 1.000 μόρια μπόνους σε όσους δηλώσουν μία σχολή

Εκεί στο υπουργείο Παιδείας από ό,τι φαίνεται έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν, καθώς εν μέσω πανελληνίων, μιλούν για σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων στην ανώτατη εκπαίδευση...

Στον τζόγο... φαίνεται ότι θέλει να μυήσει τους 17χρονους μαθητές, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, ομότιμος πανεπιστημιακός Αντώνης Λιάκος, καθώς τώρα εξετάζουν να πριμοδοτούν με 1.000 μόρια – μπόνους σε όσους τελειόφοιτους (θυμίζουμε 17χρονους) γνωρίζουν το τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους και δηλώσουν στο μηχανογραφικό μόνο μια σχολή!

Άλλωστε, είναι απόλυτα φυσιολογικά ένα παιδί στα 17 του χρόνια να ξέρει τι θέλει να κάνει στο μέλλον και τι σπουδές θα ακολουθήσει... αν δεν ξέρει, τότε θα «τιμωρείται» και δεν θα παίρνει τα 1.000 μόρια.

Ο ίδιος ο κ. Λιάκος προσπαθώντας να υπερασπιστεί την πρότασή του είπε «πως η καινοτομία του συστήματος είναι η επιβράβευση όσων είναι συνειδητοποιημένοι για το τι θέλουν να σπουδάσουν».

Για παράδειγμα, αν ένας υποψήφιος δηλώσει μία και μόνο σχολή θα πάρει 1.000 μόρια αποκτώντας ισχυρό προβάδισμα έναντι των άλλων. Αν επιλέξει δύο τμήματα, οι συντελεστές διαφοροποιούνται σε 65% για α' επιλογή και 35% για τη β' επιλογή. Αν επιλέξει τρεις σχολές τότε επιμερίζεται σε 55% για την α' επιλογή, 30% για τη β' και 15% για την γ' επιλογή. Όπως αναφέρει η πρόταση ο συντελεστής θα συνεχίζει φθίνοντας έως και τη δέκατη επιλογή τμήματος.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις πανελλήνιες εξετάσεις