ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2016: Αυτές είναι οι ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες

Πανελλήνιες 2016: Αυτές είναι οι ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες

Από την Παρασκευή 17 μέχρι την Τετάρτη 22 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες για τις Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2016, τόσο στα σχολεία όσο και στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πιθανότερη περίοδο ανακοίνωσης ειναι μεταξύ 21 και 22 Ιουνίου, αφού στις 20 είναι ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητήσουν τις βαθμολογίες και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας με τον οκταψήφιο αριθμό τους, κάνοντας κλικ στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου, η οποία όμως βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Ακόμα, το υπουργείο έχει δημιουργήσει ειδική εφαρμογή υπολογισμού των μορίων.

Mετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών θα γίνει η κατάθεση των μηχανογραφικών, ενώ οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα ανακοινωθούν μετά τις 22 Αυγούστου.

Υπολογίστε online τα μόριά σας με ένα κλικ

Πώς θα κυμανθούν τα μόρια ανά επιστημονικό πεδίο - Όλες οι εκτιμήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2016

Τι δείχνουν οι πρώτες βαθμολογίες στα μαθήματα βαρύτητας

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής από τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας αναφέρουν ότι στα Μαθηματικά κάτω από τη βάση έχει γράψει περίπου το 60% των υποψηφίων, ενώ στη Νεοελληνική Γλώσσα περίπου το 70% των γραπτών κινείται στη βαθμολογική περιοχή από 10 ως 15, με τα άριστα γραπτά ελάχιστα.

Οι εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο

1ο επιστημονικό πεδίο - Με την απώλεια των παιδαγωγικών λείπουν περίπου 2.000 θέσεις. Έτσι και οι υποψήφιοι των σχολών με μεσαία ζήτηση θα περιοριστούν σε λιγότερες θέσεις ανεβάζοντας έτσι τις βάσεις.

Γενικότερα και καθώς τα περυσινά θέματα έριξαν τις βάσεις, εφέτος αναμένεται άνοδος τόσο στις Νομικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όσο όμως και σε σχολές με επίσης μεγάλη ζήτηση όπως στις σχολές ΜΜΕ και Ψυχολογίας.

2ο επιστημονικό πεδίο - Σε αυτό το πεδίο όπου συγκεντρώνονται και οι περισσότερες σχολές, τα μαθηματικά είναι ένα πρόβλημα, καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις λένε ότι οι υποψήφιοι δεν τα πήγαν καλά και έτσι θα υπάρξει μια κάποια συγκράτηση των βάσεων σε σχέση με πέρυσι. Οι Πολυτεχνικές σχολές αναμένεται να κερδίσουν το περσινό χαμένο έδαφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2016

3ο επιστημονικό πεδίο - Η Βιολογία έβαλε δύσκολα στους υποψηφίους όμως και πάλι για την είσοδο στις ιατρικές σχολές ο βαθμός που θα απαιτείται θα είναι κοντά στο 19,5. Σχολές βιολογίας, οδοντιατρική, κτηνιατρικές αλλά και παραϊατρικών επαγγελμάτων αναμένεται επίσης να ανέβουν. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο και για ιστορική άνοδο των ιατρικών σχολών.

4ο επιστημονικό πεδίο - Το γεγονός ότι η είσοδος στα Παιδαγωγικά έχει γίνει δύσκολη, με αποτέλεσμα να τις επιλέγουν λίγοι, ίσως φέρει μείωση των βάσεων και εύκολη πρόσβαση σε αυτές με σχετικά χαμηλό βαθμό.

5ο επιστημονικό πεδίο - Αναμένεται πτώση των βάσεων γενικότερα καθώς οι επιδόσεις των μαθητών ως τώρα φαίνεται ότι κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Σχετικές ειδήσεις